Παραίτηση – βόμβα στη Βρετανία λόγω Brexit

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας, Φίλιπ Λι, δηλώνοντας την αντίθεσή του με τη συμφωνία για το Brexit που υπέβαλε στη Βουλή η Τερέζα Μέι, με κίνδυνο να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλους που δεν συμφωνούν. Ήδη πολλά στελέχη μέσα στο κόμμα διαφωνούν με την επιλογή του Brexit.

Όπως υποστήριξε ο Φίλιπ Λι, η κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει τον ρόλο της Βουλής, διότι ζητά να απαντήσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι» στο κείμενο της συμφωνίας, ενώ το σωστό, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που θα έχει πολλές συνέπειες για τη χώρα θα έπρεπε να αποφασιστεί από ένα νέο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τον παραιτηθέντα υπουργό Δικαιοσύνης, του ήταν αδύνατο να παραμείνει σε μια κυβέρνηση που δεν του άφηνε περιθώριο να προσπαθήσει να «αλλάξει την αρνητική πορεία στην οποία είχε μπει» και τόνισε ότι η στάση της κυβέρνησης θα είναι οικονομικά επιβλαβής τόσο στην εκλογική του περιφέρεια, το Μπράκνελ, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Ο Λι, εκ των υποστηρικτών της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. έχει πολλές φορές προειδοποιήσει για τις αρνητικές οικονομικές συνέπειες του Brexit.

Με τη δήλωση παραίτησής του επισημαίνει ότι το Brexit «είναι περισσότερο πολύπλοκο από αυτό που πιστεύαμε» και ότι πλέον δεν μπορεί να στηρίξει «τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε την κατάσταση».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here