Ναύπλιο: Απορρίφθηκε αίτημα έκδοσης του Τούρκου συνδικαλιστή και ποιητή Hasan Biber

Να μην εκδοθεί στη Τουρκία, ο Τούρκος ποιητής και συνδικαλιστής Hasan Biber αποφάσισε  το Εφετείο Ναυπλίου.
Ο Hasan Biber ήταν επί χρόνια Πρόεδρος του Συνδικάτου Λιμενεργατών Τουρκίας (TÜRK-İŞ LİMAN İŞÇİLERİ), με συμμετοχή στο Δ.Σ. και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργατών Μεταφορών (ITF). Έχει επίσης εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και είναι ένας αγωνιστής που αφιέρωσε όλη του ζωή του στον αγώνα των εργατών.

Το 2011 συνελήφθη στη Χίο και προφυλακίσθηκε. Από τότε η Τουρκία ζητά επίμονα την έκδοσή του από την Ελλάδα, εξασκώντας πιέσεις, καθώς συγκαταλέγεται στους υπόπτους των επιθέσεων που οργανώθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Γενικό Αρχηγείο του Κόμματος ΑΚ στην Άγκυρα.

Έξω από τα δικαστήρια από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι από οργανώσεις, οι οποίοι άπλωσαν πανό, ενώ ανακοινώσεις συμπαράστασης στον Τούρκο ποιητή και συνδικαλιστή είχαν εκδώσει ο Συλλογος Λιμενεργάτων του Ναυπλίου και η Λαική Ενότητα Αργολίδας.

Οι δικαστικές περιπέτειες για τον Τούρκο συνδικαλιστή Hasan Biber που  βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου δεν έχουν τελειώσει ακόμα καθώς πρόκειται να δικαστεί και για άλλες υποθέσεις. Παράλληλα εκκρεμεί η αίτησή τους για άσυλο στην Ελλάδα.

Πληροφορίες-ΦΩΤΟ: Αργολικές Ειδήσεις
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here