Μπάϊ πας στον εγκέφαλο-Ιατρικό επίτευγμα από τον νευροχειρουργό του Βοστάνειου

Δύσκολη επέμβαση για την αιμάτωση του εγκεφάλου πραγματοποιήθηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ανοίγοντας νέους δρόμους για την αντιμετώπιση πολύ δύσκολων περιστατικών όπως γιγαντιαία ανευρύσματα, στένωση αρτηρίας ή όγκους που μέχρι τώρα πραγματοποιούνται μόνο σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το lesvosnews.net, την επέμβαση έκανε ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης ο οποίος, από το 2011 που βρίσκεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, πραγματοποίησε σειρά δύσκολων επεμβάσεων που άνοιξαν νέους ορίζοντες για ένα νησιωτικό περιφερειακό νοσοκομείο.

«Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε δημόσιο νοσοκομείο σε πανελλαδικό επίπεδο» είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο κ.Μπαϊραμίδης συμπληρώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή έχει στο πλευρό του την διοίκηση του νοσοκομείου για την προμήθεια υλικών και την οργάνωση των χειρουργείων.

Στην συγκεκριμένη επέμβαση, το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αιμάτωση του εγκεφάλου 60χρονου ασθενούς η οποία ήταν ελλιπής και εφαρμόστηκε η μέθοδος μπαϊπάς εγκεφάλου. Η σπουδαιότητα της δυνατότητας πραγματοποίησης τέτοιων επεμβάσεων στη Λέσβο , δεν περιορίζεται μόνο στο επιστημονικό επίπεδο αλλά και στο κοινωνικό αφού η πρόσβαση αδύναμων οικονομικά πολιτών σε ιδιωτικά νοσοκομεία είναι απαγορευτική ενώ μειώνεται και η ταλαιπωρία των ασθενών και των συνοδών τους στην αναζήτηση και μετάβαση σε νοσοκομεία εκτός νησιού.

Ικανοποιημένος και ο ίδιος για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών του ο νευροχειρουργός του Βοστάνειου Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης τόνισε ότι «χωρίς να παλέψει ο καθένας από μας προσωπικά, δεν πρόκειται να προκόψει ο τόπος τούτος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here