Μητσοτάκης στη γραμμή του εθνικολαϊκισμού: Ψήφος κατά της πρότασης μομφής, είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης από τη βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής, από το οποίο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Αμυνας, Π. Καμμένο.

«Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας, είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ», τόνισε και, απευθυνόμενος στους βουλευτές των ΑΝΕΛ επεσήμανε: «Ψηφίζοντας όχι βγάζετε, η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά, ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες. Εσείς θα φύγετε από την εξουσία, η συμφωνία που φέρατε θα είναι χωρίς επιστροφή», πρόσθεσε λέγοντας ότι η συμφωνία συνιστά μείζονα εθνική υποχώρηση και γι αυτό θέλει να την εμποδίσει.

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε ρεσιτάλ υποκρισίας στον Π. Καμμένο χαρακτηρίζοντάς τον καιροσκόπο. «Έχουν περάσει και άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα, όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει ξεχωριστή θέση για τον κ. Καμμένο», συνέχισε ενώ επεσήμανε πως «σήμερα υποθηκεύετε όλοι σας το μέλλον της χώρας».

«Αποτελεί χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας σταματήσουμε, ώστε να βάλουν οι εκλογές τέλος στην ανεύθυνη πορεία σας», συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα από αυτήν την ανεύθυνη κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε εξάλλου πως, «και επειδή διαβάζω για νόμπελ ειρήνης, σας αξίζει νόμπελ πολιτικής απάτης».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η συμφωνία παράγει τετελεσμένα που πολύ δύσκολα θα αλλάξουν στο μέλλον.

«Όλοι εσείς που θα ψηφίσετε όχι στην πρόταση δυσπιστίας ψηφίζετε ναι στη νομική κατοχύρωση των γειτόνων μας, όχι να αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι ως Μακεδόνες, αλλά να αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες από όλους. Και από την Ελλάδα», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ανέφερε εξάλλου πως το erga omnes σε ό,τι αφορά την ονομασία δεν διασφαλίζεται. «Με τη συμφωνία που υπογράφετε ακόμα κι αν Μακεδόνες κατοικούν σε δύο κράτη, το έθνος τους θα είναι ένα. ‘Εχετε καταλάβει τι κάνετε κ.Τσίπρα;», διερωτήθηκε και έκανε λόγο για ενίσχυση του αλυτρωτισμού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here