Με διαφορά 20 μονάδων ο Μπέρνι Σάντερς κερδίζει την Χίλαρι στο Νιού Χαμσάϊρ (βίντεο)

Με καταμετρημένο πάνω από το 80% των ψήφων ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς κερδίζει τις προκριματικές εκλογές στο Νιού Χαμσάιρ των ΗΠΑ με διαφορά 20 μονάδων από την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Συγκεκριμένα πλησιάζει το ποσοστό του 60%, έναντι 38,5% της Χίλαρι Κλίντον. «Αυτό είναι το ξεκίνημα μιας πολιτικής επανάστασης» δήλωσε αμέσως μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, ο Μπέρνι Σάντερς. 

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε καθαρά των άλλων υποψηφίων, δηλώνοντας:«Θα κάνουμε ξανά την Αμερική μεγάλη!», είπε ο Τράμπ.

Ο Μπέρνι Σάντερς, στον λόγο που έδωσε μετά την διαφαινόμενη νίκη του, είπε πως «Απόψε στείλαμε ένα μήνυμα που θα ακουστεί από την Wall Street μέχρι την Washington, από το Maine μέχρι την California.Οι άνθρωποι του New Hampshire έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, στο πολιτικό κατεστημένο, στο οικονομικό κατεστημένο και παρεμπιπτόντως, στο μιντιακό κατεστημένο. Αυτό που είπαν οι άνθρωποι εδώ, είναι πως, δεδομένης της τεράστιας κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, είναι πλέον πολύ αργά για τους ίδιους παλιούς πολιτικούς. Οι άνθρωποι θέλουν πραγματικοί αλλαγή». Αξίζει να σημειωθεί πως στις επτά από τις τελευταίες δέκα εκλογικές αναμετρήσεις, ο νικητής των Δημοκρατικών στο New Hampshire ήταν και αυτός που κέρδισε το χρίσμα του κόμματος στο τέλος.

Ανετη επικράτηση Τραμπ
Στους Ρεπουμπλικάνους, ο Ντόναλντ Τράμπ, κατάφερε να πάρει την νίκη, καθώς με καταμετρημένο πάνω από το 80% των ψήφων, συγκεντρώνει ποσοστό πάνω από 34,5%, με τον Τζον Κάσιτς να έρχεται δεύτερος με 16,2%. Λίγο μετά τα πρώτα αποτελέσματα, ο Τράμπ ανέβηκε στο βήμα και δήλωσε: «Θα κάνουμε ξανά την Αμερική μεγάλη! Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους αλλά πρώτα να αποτίσω φόρο τιμής στους γονείς μου». Οκτώ στις δέκα τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ο νικητής του New Hampshire ήταν και ο τελικός νικητής των Ρεπουμπλικάνων.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here