Λήδα Καρανικολού: Cie Circoncentrique στην Καλαμάτα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Ο σύγχρονος θίασος τσίρκου Cie Circoncentrique, κάνει την πρώτη εμφάνισή του στην Ελλάδα στο πλαίσιο του 24ο Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Τα δύο μέλη του θιάσου, o Alessandro Maida και ο Μaxime Pythoud θα παρουσιάσουν το έργο Respire στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας στις 15 και στις 16 Ιουλίου. Μιλά η υπεύθυνη Επικοινωνίας 24ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Λήδα Καρανικολού.

-Συναίσθημα – αναπνοή;

Ο Alessandro Maida και ο Μaxime Pythoud, φίλοι τόσο δεμένοι όσο η εισπνοή και η εκπνοή, καταδύονται στα βάθη της φιλίας τους με συνοδό στο πιάνο τη Lea Petra. Μια περιπέτεια που μας παρασύρει σε έναν ανεμοστρόβιλο ακροβατικής ποίησης μέσα από το ρυθμό της αναπνοής και τη δεξιοτεχνική ευκινησία των δύο περφόρμερ. Το διεθνώς βραβευμένο έργο, που περιοδεύει ανά τον κόσμο από το 2012, είναι εμπνευσμένο από τη σχέση γεγονότος, συναισθήματος και αναπνοής. Τα σώματα των δύο ακροβατών γίνονται ο καμβάς για να αποτυπωθεί αυτό το τριώνυμο. Η αναπνοή είναι το συνδετικό νήμα με το κοινό, με το οποίο οι δύο ακροβάτες μοιράζονται τα συναισθήματα, τις εκπλήξεις και τους φόβους τους. Με όχημα έναν μεταλλικό τροχό, μπάλες και μεγάλες σφαίρες, οι δύο περφόρμερ εκτελούν τολμηρές κινήσεις ισορροπίας, υπενθυμίζοντάς μας ότι στην περιοχή του κινδύνου, όπου είμαστε ευάλωτοι, μπορούμε να επανεκτιμήσουμε τα πράγματα με ειλικρίνεια, απλότητα και πραγματικά συναισθήματα.

Σύλληψη-Ερμηνεία: Alessandro Maida, Maxime Pythoud
Πρωτότυπη μουσική-Πιάνο επί σκηνής: Lea Petra
Παραγωγή-Επικοινωνία: Cécile Imbernon-La chouette diffusion

-Τι είναι το Cie Circoncentrique;

Οι Circoncentrique είναι ένας σύγχρονος θίασος τσίρκου: ο Alessandro Maida και ο Maxime Pythoud απόφοιτοι της École supérieure des arts du cirque (ESAC) στις Βρυξέλλες, πρωτοεμφανίστηκαν ως ομάδα τον Απρίλιο του 2010 με τη σαραντάλεπτη παράσταση Les voisins , την οποία μετεξέλιξαν στο μεγαλύτερης διάρκειας Respire. Και οι δύο έχουν λάβει μέρος σε πολυάριθμα φεστιβάλ στην Ευρώπη συμμετέχοντας σε παραστάσεις όπως: Le Stagioni, Tôle και Parenthèses d’harmonie του Roberto Magro, Des Astres και Eclipses του SylvainHonorez, Ce que l’on ne nous raconte plus του Reynaldo Rampessard και Human Rights 60 του Guillermo Heras.
-Πολυβραβευμένοι;
Έχουν τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με το βραβείο Κοινού και Δημοσιογράφων στο φεστιβάλ Pistes de Lancement καθώς και με βραβεία και μετάλλια στα φεστιβάλ: Mondial du Cirque de Demain (Παρίσι), D’Watt (Βουδαπέστη) και Young Stage (Βασιλεία).

-Η Lea Petra;

Αρχισε να συνεργάζεται με τους Circoncentrique το τελευταίο διάστημα. Πολυβραβευμένη πιανίστα, έχει αποσπάσει καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και το α΄ βραβείο στο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν από το BPSE (Λονδίνο). Σήμερα είναι η πιανίστα του μουσικού σχήματος L’Orchestre du Mouvement Perpétuel, που τιμήθηκε με το α΄ βραβείο στην Μπιενάλε Γαλλικού Τραγουδιού 2004, ενώ συμμετέχει σε διάφορα πρότζεκτ στις Βρυξέλλες ως τραγουδοποιός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here