Λέκκας: Καθησυχαστικός για σεισμούς στο Κιλκίς-Είμαστε σε ετοιμότητα, δεν θα έχουμε άλλα προβλήματα

«Είμαστε σε ετοιμότητα -τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας- αλλά θεωρώ ότι οι σεισμοί θα μείνουν σε αυτό περίπου το επίπεδο και δεν θα έχουμε περαιτέρω προβλήματα», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας. Το βράδυ, ακολυθία σεισμών, με μεγαλύτερους τους 4,7 και 4 Ρίχτερ είχαν ανησυχήσει τους κατοίκους του Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.

Ο κ. Λέκκας πρόσθεσε ότι χρειάζεται κάποια προσοχή, ζήτησε από τους πολίτες να μη μπαίνουν σε παλιά σπίτια, εκτίμησε πάντως ότι δεν πρέπει να υπάρχει έντονη ανησυχία στον κόσμο.

«Από τις 00:13 έχουμε την αλλεπάλληλη εκδήλωση σεισμικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ της Δοϊράνης και της Κερκίνης. Είναι φαινόμενα που δεν ξεπερνούν τους 5 βαθμούς. Κυμαίνονται γύρω στο 4 και το κορυφαίο ήταν 4,7. Είναι φαινόμενα που γίνονται αντιληπτά και στην περιοχή της Κερκίνης και της Δοϊράνης, αλλά και της Θεσσαλονίκης γιατί έχουμε μια ανώμαλη κατανομή των εντάσεων κι έτσι ο κόσμος θεωρώ πως δικαιολογημένα έχει ανησυχήσει από το φαινόμενο», συνέχισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «έχουμε να κάνουμε με ρήγματα κυρίως Ανατολής-Δύσης, ρήγματα που οριοθετούν το όρος Μπέλες προς τα νότια, ρήγματα τα οποία ενεργοποιούνται και μας δίνουν αυτούς τους μικρούς σεισμούς».

Ακόμη, εκτίμησε ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί μια δυο μέρες τουλάχιστον διότι, «αν κοιτάξουμε πίσω μας και δούμε το σεισμικό ιστορικό της περιοχής, θα διαπιστώσουμε πως έχουμε να κάνουμε με μια περιοχή που δίνει τέτοιους σεισμούς, τέτοιες ακολουθίες και υποθέτουμε πως και τώρα έτσι θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή και συνεργάζονται με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Στρατό και την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς.

«Ο πρωινός σεισμός ήταν μεγάλος, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ανησυχία στους κατοίκους. Όλα κυλούν ομαλά στην περιοχή και περιμένουμε ενημέρωση από τους σεισμολόγους. Δεν ισχύουν όλα όσα ακούγονται πως οι κάτοικοι του Δροσάτου πανικοβλήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους με τις κουβέρτες», συμπλήρωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here