Κοντονής: «Είμαστε στο όριο, αν συνεχιστεί αυτό, θα διακόψω το πρωτάθλημα»

Την σκέψη του, ακόμα και να διακόψει το πρωτάθλημα, εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στη συνεδρίαση που είχε την Παρασκευή (22/1) στο υφυπουργείο με τους εκπροσώπους των ομάδων της Super League.

«Θα το διακόψω αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να πιέσουν την ΕΠΟ για να εφαρμοστούν οι κανονισμοί και να μην επαναληφθούν κρούσματα όπως αυτά του Ηλία Σπάθα και του Μιχάλη Κουκουλάκη αλλά και κρούσματα βίας» ήταν κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά λόγια του.

«Είμαστε στο όριο, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα διακόψω το πρωτάθλημα. Το κράτος δεν έχει άλλη λύση, αν δεν λυθεί το θέμα της βίας. Το ίδιο το ποδόσφαιρο αυτοκαταστρέφεται, πρέπει να βοηθήσετε τον εαυτό σας και την πολιτεία. Τα φαινόμενα βίας δεν θα γίνουν πλέον ανεκτά, δεν θα υπάρχει άλλη ανοχή.

Θέλουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε για την ισονομία και το καλό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να δηλητηριάζεται η ελληνική κοινωνία και η νεολαία από φαινόμενα βίας. Και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και να μην αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες του» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, δεν δίστασε να κατηγορήσει τις ΠΑΕ ότι φοβούνται να βγάλουν τους ταραξίες των ομάδων έξω από τα γήπεδα, ενώ στην απάντηση του στις φωνές περί υπερβολικά μεγάλης αυστηρότητας του πειθαρχικού κώδικα ήταν κατηγορηματικός: «Αυτό είναι δικό σας θέμα, δεν περνάει από το δικό μου χέρι».

Με το πέρας της σύσκεψης, οι εκπρόσωποι των ομάδων αποχώρησαν χωρίς να προβούν σε δηλώσεις και έσπευσαν στα γραφεία της Super League στο Μαρούσι, για τη σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου. Στα γραφεία της Λίγκας, βρίσκονταν ήδη οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, που δεν δέχθηκαν να παρεβρεθούν στο υφυπουργείο, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν έξω από το κτήριο προς αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here