ΚΕΕΡΦΑ: Ρατσιστικές επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών σε Ρέντη-Νίκαια

 

ΦΩΤΟ:Ζημιές σε σπίτι μεταναστών μετά την επίθεση φασιστικής ομάδας | ΚΕΕΡΦΑ

Σύμφωνα με καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ραστσιμό και τη Φασιστικής Απειλή), τον τελευταίο μήνα στη περιοχή  Ρέντη-Nίκαια μία οργανωμένη ομάδα φασιστών έχει προχωρήσει σε αρκετές ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών.

Αυτή η ομάδα κάνει περιπολίες στις  οδούς Μακρυγιάννη, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης και στην Θηβών και χτυπάει με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια ακόμη και νεράντζια τα σπίτια και μαγαζιά των μεταναστών.

Παρά τις καταγγελίες των μεταναστών στην Αστυνομία, η ομάδα συνεχίζει να δρα στη περιοχή.

Οι επιθέσεις γίνονται κατά τις βραδυνές ώρες. Μέχρι τώρα έχουν στοχοποιήσει και επιτεθεί σε περίπου τριάντα σπίτια. Από τα Χριστούγεννα, κλιμακώθηκαν οι επιθέσεις.

Σε ένα από αυτά ο μετανάστης τους φώναξε γιατί τα κάνετε αυτά και πήρε απάντηση “βρωμοπακιστανοί φύγετε, να πάτε στην χώρας σας”.

Εμφανίστηκαν μάλιστα φορώντας όλοι μαύρες κουκούλες.Την ομάδα αποτελούσαν άτομα ηλικίας 18-22 ετών.

Ένας άλλος μετανάστης κατήγγειλε  ότι άτομο μεγαλύτερης ηλικίας τους μάζεψε με ένα μαύρο αυτοκίνητο και τους απομάκρυνε όταν σε κάποια επίθεση διαμαρτυρήθηκαν οι μετανάστες άμεσα.

Πρόκειται για περιοχή στην οποία παλιότερα έδρασε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επιθέσεις ξανά σε σπίτια και στους δρόμους της γειτονιάς.

«Δεν θα επιτρέψουμε στη Νίκαια και στο Ρέντη, στη περιοχή από όπου οι Ρουπακιάδες της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο Κερατσίνι για  να δολοφονήσουν το Παύλο Φύσσα, να ξαναστηθούν τάγματα εφόδου κατά των μεταναστών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ.

«Καλούμε το Δήμο Νίκαιας, τα συνδικάτα, την αριστερά να δώσουμε μαζί τη μάχη για να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις και να διαλυθεί η φασιστική ομάδα στη περιοχή Ρέντη-Νίκαιας».

Την Παρασκευή 5/1  στις 9μμ στο βιβλιοπωλείο-καφέ Ιδιώνυμο θα γίνει εκδήλωση ενίσχυσης της ΚΕΕΡΦΑ και θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες για α σταματήσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις στη περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here