Καραμανλής-Τσίπρας: Η  μέρα της ζωής τους!

 

Του Αλέξανδρου Ασωνίτη,

              

               Συγγραφέα,

               συντονιστή της σχολής σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη,

               info@anoixtitexni.gr    www.anoixtitexni.gr

 

59 χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα αλλά δυστυχώς ως εφιάλτης: παραχωρούμε χωρίς λόγο δικαιώματα σε τρίτη χώρα και πανηγυρίζουμε, περιμένοντας την καταστροφή που προετοιμάσαμε εμείς οι ίδιοι

Τότε, 1959, η κυβέρνηση της βασιλοδεξιάς (ΕΡΕ, Καραμανλής-Αβέρωφ) ξεφορτώνεται το Κυπριακό παραχωρώντας την μισή διοίκηση στην τουρκοκυπριακή μειονότητα, που πολέμησε μαζί με τους Βρετανούς εναντίον των Ελλήνων που απελευθέρωσαν την Κύπρο, και δίνοντας δικαίωμα επέμβασης ως τριτεγγυήτριες δυνάμεις στην Τουρκία και στην Βρετανία, μετατρέποντας ένα ελληνικό νησί, με διάφορες μειονότητες, σε νησί με συνιδιοκτήτη την Τουρκία που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.  (Ήταν, δηλαδή,  σαν να  αθωώναμε και να δίναμε επίσημα δικαίωμα  διοίκησης στους ταγματασφαλίτες μετά την κατοχή.)

Η «ευτυχέστερη μέρα» του Καραμανλή (και του Αβέρωφ): Τσουγγρίζει με τον Μεντερές

Τώρα η κυβέρνηση της εθνομηδενιστικής αριστεράς ξεφορτώνεται το Μακεδονικό παραχωρώντας, με το έτσι θέλω και εν ψυχρώ, τμήμα του ελληνικού πολιτισμού, ταυτότητας, γλώσσας  και ιστορίας σε μιά τρίτη χώρα, κατασκεύασμα του κομμουνιστή δικτάτορα Τίτο.  Και πανηγυρίζει επειδή έκανε πράξη τις παρανοϊκές ανθελληνικές αποφάσεις της Γ’  Διεθνούς για ανεξάρτητη Μακεδονία, ώστε να ωφεληθεί η Βουλγαρία, στην οποία οι προφήτες της Γ’  Διεθνούς πίστευαν ότι θα ξεσπάσει προλεταριακή επανάσταση!…

Όπως ο Μαρξ που ήταν  (ετεροχρονισμένα) εναντίον της  ελληνικής επανάστασης και του Καποδίστρια για να μην ωφεληθεί (ετεροχρονισμένα) η Ρωσία που ήταν το πιο αντιδραστικό κράτος της Ευρώπης και δεν θα γινόταν πότε προλεταριακή επανάσταση εκεί!….

 

           Η «Πολύ Καλή Μέρα» του Τσίπρα (και του Κοτζιά): την  ώρα που ετοιμάζεται να τα πιει με τον Ζάεφ.

 

 

Αυτούς τους προφήτες, τύπου Μόντι Πάϊθον, τιμάει η κυβέρνηση. Έδωσε στα Σκόπια το Μακεδονική για όλους τους σοβαρούς προσδιορισμούς (γλώσσα, υπηκοότητα, ιθαγένεια, ακρωνύμια, εμπορικές συμφωνίες) και έβαλε το «Βόρεια» στο όνομα των  Σκοπίων εμπαίζοντάς μας. Γιατί δεδομένου ότι δεν υπάρχει Νότια Μακεδονία (Βόρειο-Νότιο Βιετνάμ, Κορέα: διαμελισμένες χώρες δηλαδή) ποιος  θα λέει Βόρεια Μακεδονία, να την αντιδιαστέλλει από τι; Όλοι Μακεδονία θα λένε.

Επειδή μας εμπιστεύτηκαν οι Σκοπιανοί συμβαίνει αυτό, είπε ο Κοτζιάς. Σκεφθείτε να μην μας εμπιστεύονταν κιόλας

Κι αυτήν την συμφωνία πανηγυρίζει η ελληνική κυβέρνηση, αυτήν στηλιτεύει η αντιπολίτευση, αλλά κανείς δεν ζητάει δημοψήφισμα. Τους εξυπηρετεί, φαίνεται, να ξεφορτωθούν οριστικά  και το μακεδονικό μετά το κυπριακό, ώστε να δούνε τι θα δώσουν απ’ το Αιγαίο και την ΑΟΖ στην Τουρκία, ώστε να συνεχίσει απερίσπαστη τον κατήφορό της η κατάρα του ελληνισμού, η παλιά Ελλάδα. Γιατί δεν υπάρχουν ξένες πιέσεις και ανταλλάγματα. Μόνο ελλαδίτικη, όχι ελληνική, μειοδοσία και υποχωρητικότητα υπάρχει.

 

           ΥΓ:    Είναι αλήθεια;

 

Είναι ακριβή, άραγε, τα όσα εξωφρενικά δήλωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δημ. Καμμένος:

      Ανοιγουν οι ασκοι του Αιολου, όταν αναγνωριζεις εθνικότητα, γλώσσα, σε ένα έθνος που δεν είχε υπόσταση έως τωρα, θα δείτε τι θα γίνει και στη Θράκη, με το Γαβρόγλου να θέτει θέμα να μπουν ως μητρικη γλωσσα τα τουρκικά στα σχολεία, οπου έχει και 150.000 ο Ερντογάν, όπου θα υπάρξει και κινδυνος αλλαγής συνόρων. Ο Φίλης είπε ότι αν πεις «η Μακεδονία ειναι ελληνική», θα θεωρείται αλυτρωτικό ή εχθρικό  και θα σε συλλαμβάνουν»

Αν ναι, να μας πει  ο κ. Καμμένος πού και πότε το δήλωσε ο κ. Φίλης και να ασκηθεί δίωξη εναντίον του.  Αν όχι, να ασκηθεί δίωξη εναντίον του κ Καμμένου.

Αρκετά με τα παιχνίδια και με τις ιδεοληψίες τους.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here