Ημέρα μνήμης: Ο Ν.Τεμπονέρας ζεί – 25 χρόνια μετά, συγκέντρωση στην Πάτρα

Συγκέντρωση- διαδήλωση στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 9 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στο σχολικό συγκρότημα «Ν.Τεμπονέρα» στα Ψηλά Αλώνια, στην Πάτρα. Καλέσματα από ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας .

Αναλυτικά το κάλεσμα των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ:

«9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά

Χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς και διακρίσεις

Για αξιοπρέπεια, δημοκρατία, ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία

Για την ανατροπή των πολιτικών Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, ώρα 6 μ.μ.

Στο Σχολικό Συγκρότημα “ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ” (Βουδ – Ψηλά Αλώνια, Πάτρα)».

temponers

 

 

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ: 25 χρόνια ο Νίκος Τεμπονέρας ζει μέσα στους αγώνες της νεολαίας και του λαού.

Η επέτειος της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα είναι ημέρα μνήμης.

25 χρόνια συμπληρώθηκαν από το βράδυ της 8ης Γενάρη του ‘91 όταν παρακρατικοί, στελέχη της δεξιάς ως φυσικοί αυτουργοί με την κάλυψη ηθικών αυτουργών δολοφόνησαν έναν πρωτοπόρο αγωνιστή.

25 χρόνια μετά τη δολοφονία του, ο Νίκος Τεμπονέρας ζει μέσα από τους αγώνες του νεολαίστικου, εκπαιδευτικού αλλά και του εργατικού κινήματος.

25 χρόνια μετά η θυσία του παραμένει επίκαιρη και ζωντανή στη μνήμη μας και στη καρδιά μας. Μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα, από εκεί που άφησε το νήμα ο Νίκος Τεμπονέρας εκείνο το σκοτεινό βράδυ της 8ης Γενάρη του ‘91, για να πετύχουμε όλα εκείνα για τα οποία το νεολαϊστικο και εκπαιδευτικό κίνημα αγωνίζεται χρόνια τώρα, τη δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση για όλους, την αξιοπρεπή εργασία και διαβίωση για όλο τον ελληνικό λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας καλεί τους κατοίκους της Πάτρας να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.

Όλοι.ες το Σάββατο 9 Γενάρη 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. στη συγκέντρωση στο σχολικό συγκρότημα Νίκος Τεμπονέρας στην πλατεία Βουδ (Υψηλά Αλώνια, Πάτρα).

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here