Η μάταιη προσπάθεια του πατέρα να σώσει κόρη και μάνα

Στο δράμα του Νέου Κόσμου, τραγικές φιγούρες οι συγγενείς που μένουν πίσω και τραγικότερη όλων ο πατέρας που είδε τη σύζυγο να πετάει την 4χρονη κόρη τους απ΄το μπαλκόνι του 5ου και να αυτοκτονεί εν συνεχεία και εκείνη.

Μια περαστική τον είδε να πλησιάζει σοκαρισμένος στο πεζοδρόμιο τα σώματά της γυναίκας και του παιδιού και να λέει

«Είμαι ο πατέρας…» και «Γιατί μου το ‘κανες αυτό;»

Προσπάθησε να πάρει το παιδί αγκαλιά, μα του είπαν καλύτερα να μην το μετακινήσει μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο ώστε να μην προκληθεί μεγαλύτερη βλάβη στη σπονδυλική στήλη και να έχει κάποια ελπίδα. Το κοριτσάκι όντως είχε σφυγμό στην αρχή αλλά μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο, ήταν νεκρό.

Ο πατέρας κρατούσε ακόμη το ταπεράκι και το σέικερ του καφέ που έπαιρνε καθε μέρα στο γραφείο και προφανώς ο άνθρωπος είχε μόλις γυρίσει απο τη δουλειά όταν διαδραματίσθηκαν όλα αυτά, στις 5.00 μ.μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που όμως δεν έχουν διασταυρωθεί, ο σύζυγος (εργάζεται σε εταιρεία υπολογιστών) διαβεβαιώνει ότι δεν είχε διαφωνήσει σε κάτι με τη γυναίκα του εκείνη την ημέρα, ότι η αυτόχειρας δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα ούτε λάμβανε ποτέ φαρμακευτική αγωγή για ψυχοπαθολογικά ζητήματα. Με τους γονείς της γυναίκας δεν γνωρίζουμε να έχει μιλήσει κανείς δημοσιογράφος ή αστυνομικός ακόμη.

Ο σύζυγος της 40χρονης παιδοκτόνου και αυτόχειρος λέει ότι είχε μιλησει στο τηλέφωνο μαζί της νωρίτερα και ήταν «κανονική, όπως πάντα.»

Ήταν παντρεμένοι 15 χρόνια. Συγγενείς φέρονται να είπαν ότι η γυναίκα είχε νοσηλευθεί για ψυχικό νόσημα στην εφηβεία της.

Σύμφωνα με γείτονες του 4χρονου κοριτσιού που ρίχτηκε από τη μητέρα του από τον 5ο όροφο, ο σύζυγος προσπάθησε να μπει στο διαμέρισμα, όμως η σύζυγος είχε βάλει το σύρτη. Χτύπησε στο διπλανό διαμέρισμα μήπως και μπορέσει να περάσει από το μπαλκόνι τους στο δικό του μπαλκόνι, αλλά δεν πρόλαβε… Οι διπλανοί του είπαν ότι πέταξε το παιδί και πήδηξε κι εκείνη, οπότε έτρεξε κάτω στο δρόμο κι αυτός

Από κάτω ήταν μια γυναίκα με τα παιδιά της, ένα κοριτσάκι ηλικίας δημοτικού και ένα αγοράκι στην εφηβεία. Άκουσε μια παιδική φωνή να φωνάζει «Θέλω το μπαμπά μου» και υψώνοντας το βλέμμα το είδε να κρέμεται έξω από τα κάγκελα, να το κρατάει η μητέρα του στο κενό.

«Τι κάνετε εκεί;» φώναξε έχοντάς τα χαμένα. «Γιατί έχετε το παιδί έξω από το μπαλκόνι»

«Δεν βλέπεις καλά» της απάντησε.

«Λέω στο γιο μου, ¨πού είναι το παιδί¨; ¨Έξω από το μπαλκόνι¨ μου απάντησε το παιδί μου.»

«Πριν προλάβω να πω άλλη κουβέντα, πέταξε το κοριτσάκι. Εγώ προστάτεψα την κόρη μου για να μην το δει, ο γιος μου φοβάμαι το είδε. Μετά είδα τη μάνα να βγάζει το ένα πόδι από το κάγκελο»

«Μην πέσεις κι εσύ. Τί πρόβλημα έχεις; Θα σε βοηθήσω εγώ…» είπε στην μάνα που είχε ρίξει το παιδί

«Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εσύ» απάντησε εκείνη.

Και έπεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here