ΕSSA: Πρώτη στον κόσμο η Eλλάδα στα ύποπτα παιχνίδια!

Άλλη μια αρνητική πρωτιά κατέκτησε το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού σε παγκόσμια έρευνα που διεξήχθη, ανακηρύχθηκε πρώτο όσον αφορά τα ύποπτα για χειραγώγηση παιχνίδια. Σύμφωνα με την έκθεση του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού φορέα ESSA που εδρεύει στις Βρυξέλλες, εξετάστηκαν συνολικά 100 αγώνες όλων των αθλημάτων με το τένις να συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος αφού «εκπροσωπήθηκε» από 73 ύποπτα ματς, με το ποδόσφαιρο να έχει 19, εκ των οποίων τα τρία έγιναν στην Ελλάδα. Ακολουθούν Τουρκία και Ουκρανία με 2 αγώνες έκαστη.

Ακόμη, η Ευρώπη είναι η ήπειρος με τα περισσότερα «fixed» παιχνίδια, αφού έχει το σύνολο 38, με την Ασία να ακολουθεί με 24 και τη Β.Αμερική να έχει 16.

Την ευθύνη για την υλοποίηση της έρευνας, έχει ο αναλάβει ο ESSA,που είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2007 και έχει τα γραφεία του στις Βρυξέλλες και στόχος, είναι η πάταξη του παράνομου τζόγου και των κερδών από αυτόν. Τα συλλεχθέντα στοιχεία, εκδίδονται δημόσια ανά τρεις μήνες και στο τέλος κάθε χρονιάς.

Όσον αφορά την Ελλάδα ωστόσο, δυστυχώς τα τρία ματς είναι μόλις η κορυφή του παγόβουνου, αφού υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με αγώνες που «καίνε» το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικά, μόνο τη σεζόν 2013-2014, επτά αγώνες και όχι μόνο για την Super League, είχαν μπει στο μικροσκόπιο ερευνών λόγω παράνομου στοιχηματισμού.

Η κατάταξη του ESSA για το 2015:

Ελλάδα 3

Τουρκία 2

Ουκρανία 2

Αζερμπαϊτζάν 1

Λευκορωσία 1

Βέλγιο 1

Κύπρος 1

Ιρλανδία 1

Μολδαβία 1

Σερβία 1

Σλοβενία 1

Σουηδία 1

Ουνδούρα 1

Νικαράγουα 1

xores

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here