Ενταση στη Βουλή από έφοδο συνδικαλιστών-Μεγάλη πορεία ΠΑΜΕ-Κουτσούμπας: Εσπειραν ανέμους θα θερίσουν θύελλες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Ένταση μικρής έντασης και διάρκειας επικράτησε στη Βουλή, μετά το τέλος της πορείας κατά του Πολυνομοσχεδίου. Μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων επιχείρησαν να εισβάλουν στη Κοινοβούλιο από τα σκαλιά που βρίσκονται στο πλάι του Άγνωστου Στρατιώτη αλλά εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές ωστόσο επέμειναν και η ένταση κλιμακώθηκε με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Μεγάλη η πορεία του ΠΑΜΕ

Λίγη ώρα πριν είχε ολοκληρωθεί η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 από την πλατεία Ομονοίας και κατέληξε έξω από τη Βουλή με τους διοργανωτές να υποστηρίζουν ότι τη στιγμή που οι πρώτοι διαδηλωτές ήταν έξω από τα Λουλουδάδικα στη Βασιλίσσης Σοφίας, οι τελευταίοι ήταν στην Αμαλίας.

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε: «Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει, έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here