Αυγή: Με εντολή Αδωνι δεν πρωτοκολλήθηκε το μνημόνιο πώλησης του Ντινάν

Η εφημερίδα Αυγή, δημοσιεύει σήμερα έγγραφο της ασκούσας χρέη προέδρου, αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν Θεοδώρα Παπαδάκη, με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2016,   στο οποίο αναφέρεται ότι το επίμαχο μημόνιο για την πώληση του Ερρίκος Ντινάν, «ποτέ δεν αρχειοθετήθηκε, με εντολή της τότε διοικήσεως, διότι, εξ όσων γνωρίζουμε, ο υπογράψας υπουργός έθεσε ρήτρα εμπιστευτικότητας».

Στο ίδιο έγγραφο, η κ. Παπαδάκη, συνιστά στον ενδιαφερόμενο να το αναζητήσει από τον Άδ. Γεωργιάδη! «Για τον λόγο αυτό μόνον από εκείνον πρέπει να το ζητήσετε, εάν το κρίνετε σκόπιμο» αναφέρει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ενώ το νοσοκομείο δηλώνει ότι δεν αρχειοθετήθηκε το σύμφωνο επειδή ο υπουργός έθεσε ρήτρα εμπιστευτικότητας, ο Άδ. Γεωργιάδης υποστήριζε (στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ) ότι «το αν έχει πρωτοκολληθεί στο νοσοκομείο εγώ δεν το γνωρίζω, γιατί δεν διοικώ το νοσοκομείο». Ακόμη ισχυρίστηκε (στο ραδιόφωνο 24/7) ότι «στο υπουργείο Υγείας έχει πρωτοκολληθεί κανονικά και είναι στη διάθεση των μετέπειτα υπουργών» – κάτι που ώς τώρα δεν επιβεβαιώνεται.

Γεωργιάδης: Η τράπεζα ζήτησε την εμπιστευτικότητα

Ο Άδ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «παρακμή της ιστορικής εφημερίδας που δείχνει την παρακμή της πάλαι ποτέ ανανεωτικής Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ» και είπε ότι το μνημόνιο είχε δημοσιοποιηθεί σε συνέντευξη Τύπου. Όμως παραδέχθηκε ότι «η ρήτρα εμπιστευτικότητας ζητήθηκε από την τράπεζα, διότι θεωρήθηκε μια ιδιωτική συναλλαγή μεταξύ δύο ιδιωτών, δηλαδή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της τράπεζας, και η τράπεζα δεν ήθελε για ένα περιουσιακό στοιχείο που είχε ενεχυριάσει και θα έβγαινε σε πλειστηριασμό να γνωρίσει δημοσιότητα και οι ανταγωνιστές της τους όρους αυτής της συμφωνίας βάσει των οποίων η τράπεζα συνέχιζε να χρηματοδοτεί το νοσοκομείο». Ισχυρίστηκε ότι το ίδιο έγινε με την περίπτωση του Μαρινόπουλου. Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. παραπονέθηκε επειδή η «Αυγή» δεν του τηλεφώνησε για να κάνει δήλωση.

Με άλλο έγγραφο η εφημερίδα αποκάλυψε ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης, ως υπουργός Υγείας, απαίτησε παραιτήσεις από το ΔΣ του νοσοκομείου Ντινάν, για λογαριασμό του τραπεζίτη, 2,5 μήνες πριν από την υπογραφή του μνημονίου με την Τράπεζα Πειραιώς

Το επίσημο έγγραφο με το οποίο ο Άδ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι ικανοποιεί τη βούληση του ιδιώτη φέρεται να βρίσκεται στη δικογραφία που έχει συντάξει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριανός και αναφέρονται σε αυτό σχεδόν όλα τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την Υγεία.

Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει η «Αυγή», ο Άδ. Γεωργιάδης στις 15 Ιανουαρίου 2014, με έγγραφό του προς το Νοσοκομείο Ντυνάν, ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των μελών του Δ.Σ. με το αιτιολογικό ότι «ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. του Ερρίκος Ντυνάν».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here