Αγροτικά μπλόκα σε όλη την Ελλάδα – Δίωρος αποκλεισμός των Τεμπών

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο φορολογικό και το ασφαλιστικό τους. Περισσότερα από είκοσι μπλόκα με τρακτέρ έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού στο μπλόκο των Τεμπών έχουν προγραμματίσει να προχωρήσουν 12 με 2 το μεσημέρι οι Λαρισαίοι αγρότες, ενώ τις ίδιες ώρες και οι αγρότες του Έβρου σχεδιάζουν τον αποκλεισμό των τελωνείων των Κήπων και των Καστανέων.

Αντιμέτωπος με την τις έντονες διαμαρτυρίες είναι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και την κυβερνητική εκπρόσωπο θα προχωρήσουν σήμερα στις 11:30 σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στο μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία υπάρχουν πάνω από 2000 τρακτέρ με αποτέλεσμα η Αστυνομία να έχει κλείσει την Εθνική Οδό ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένο να κλείσει για λίγες ώρες η Εθνική Οδός στα Τέμπη όπου ήδη υπάρχουν πάνω από 300 τρακτερ.

Περίπου 600 τρακτέρ από τον Αλμυρό και το Βελεστίνο έχουν συγκεντρωθεί στις Μικροθήβες, δημιουργώντας και στον συγκεκριμένο κομβικό σημείο της ΠΑΘΕ ένα ισχυρό μπλόκο.
Το μπλόκο στις Μικροθήβες θα ενισχυθεί σήμερα με 300 περίπου γεωργικούς ελκυστήρες προερχόμενους από τα Φάρσαλα.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν λόγω του μπλόκου της Νίκαιας, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε] προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000 του Π.Α.Θ.Ε.].

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον Κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000 του Π.Α.Θ.Ε.] προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε].

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του Κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της Αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου, θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε].

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.
Αποκλεισμός τελωνείων των Κήπων και τν Καστανέων

Τον αποκλεισμό των τελωνείων των Κήπων και των Καστανέων, ανακοίνωσαν οι αγρότες του Έβρου διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Ο αποκλεισμός θα ισχύει από τις 12:00 έως και τις 14:00 το μεσημέρι Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 500 τρακτέρ στον κόμβο των Καστανέων Ορεστιάδας, 150 στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου, σημεία στα οποία από σήμερα θα διακόπτεται ανά διαστήματα η κυκλοφορία των οχημάτων.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here