Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου-Τελική συμφωνία για «κόκκινα δάνεια»

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων και σύμφωνα με πληροφορίες κυβέρνηση και τράπεζες ήρθαν σε συμφωνία.

Στη σύσκεψη, διάρκειας τρεισίμισι ωρών, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι των συστημικών τραπεζών και οι θεσμοί, μέσω τηλεδιάσκεψης. Ζητούμενο ήταν να γεφυρωθούν και οι τελευταίες διαφορές για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Όπως τόνισαν κυβερνητικές πηγές στη σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΕΤ και τους CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπό τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρη Λιάκο, ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας και συμφωνήθηκαν τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες – αν όχι αύριο- στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη οι δύο πλευρές κατέληξαν, σε ένα σχέδιο το οποίο προέβλεπε ότι το ανώτατο όριο της αντικειμενικής αξίας μέχρι το οποίο θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία απ’ όλα τα επαχθή μέτρα θα ανέρχεται σε 250.000 ευρώ. Το όριο αυτό θα συνδυάζεται υποχρεωτικά και με το ύψος του δανεισμού, το οποίο προσδιορίζεται σε 130.000 ευρώ, ενώ θα προβλέπεται και «κούρεμα» του δανείου υπό προϋποθέσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here