Αγρότες: Δυναμώνουν τα μπλόκα, αποφασίζουν για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Την αντιπροσωπεία που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό αλλά και τα αιτήματα που θα του θέσουν για άμεση λύση, αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες στην σε πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων που θα γίνει το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Σίνδου.

Λόγω της σύσκεψης της Θεσσαλονίκης, δεν θα κλείσουν σήμερα τα Τέμπη. Ωστόσο οι αγρότες αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν από την Τετάρτη κλιμάκωση του αγώνα τους.

Την ίδια στιγμή, χωριστή, ευρεία σύσκεψη αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και εκπροσώπων φορέων στη Νίκαια στις 11 το πρωί.

Στη Νίκαια και τη Σίνδο μεταβαίνουν αντιπροσωπείες των αγροτών του Έβρου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές συνελεύσεις.

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες

Εν τω μεταξύ χιλιάδες τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.

Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο τελωνείο του Προμαχώνα προχώρησαν αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Δευτέρας οι αγρότες των Σερρών με αποτέλεσμα μέχρι το απόγευμα να δημιουργηθεί ουρά πολλών χιλιομέτρων από εγκλωβισμένες νταλίκες και ΙΧ. Το βράδυ, ωστόσο, άνοιξαν προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Έχει προγραμματιστεί κλείσιμο του τελωνείου 13:00-15:00.

Υπο κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι θα κλείσει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Αγρότες από διάφορα χωριά του νομού Τρικάλων, αναμένεται να ενισχύσουν το μπλόκο της Νίκαιας.

Το άνοιγμα του μπλόκο στον κόμβο Ριζίων-Καστανέων Ορεστιάδας αποφάσισαν οι αγρότες οι οποίοι παραμένουν στο σημείο με τα περίπου 480 αγροτικά τους μηχανήματα παρατεταγμένα.

Στο μεταξύ, με τετράωρο αποκλεισμό, από τις 12:00 έως τις 16:00, του τελωνείου των Κήπων συνεχίζουν οι αγρότες του νότιου Έβρου.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες της Ζακύνθου, οι οποίοι αποφάσισαν να κατέβουν με τα τρακτέρ στην περιοχή της Λούμπας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 το πρωί και στη συνέχεια τα τρακτέρ θα κατέβουν στο λιμάνι, αν και η απόφαση θα ληφθεί στη συγκέντρωση.

Στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής αναμένεται να κατευθυνθούν στα Πράσινα Φανάρια, τη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, οι αγρότες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη.

Σε τρία ανέρχονται τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι, θα κλείσουν συμβολικά το δρόμο.

Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου.

Στον νομό Πέλλας παραμένουν τα μπλόκα στη γέφυρα Σερβικά στα Γιαννιτσά, στο Μελίσσι και τον κόμβο Μανδάλου, ενώ στη «θέση του» παραμένει και αυτό στη Χαλκηδόνα.

Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης και θα κάνουν από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι συμβολικούς αποκλεισμούς.

Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και θα «μπλοκάρουν» το δρόμο από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00 το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και περισσότερα από 100 νταλίκες, φορτηγά, ταξί και τουριστικά λεωφορεία.

Αγρότες με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα από χωριά του κεντρικού και νότιου Πηλίου, έφτασαν το πρωί στον Βόλο και συγκεντρώθηκαν στον Περιφερειακό, με στόχο στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς το αγροτικό μπλόκο στις Μικροθήβες, για να ενισχύσουν τα μπλόκα.

Συμβολικά αποκλείσθηκαν από τους αγρότες οι Α’ και Β’ Εφορίες του Βόλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι δρόμοι στη Μαγνησία και την ευρύτερη Θεσσαλία θα μείνουν ανοιχτοί και δεν ισχύει ο δίωρος αποκλεισμός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here