Οι αγορές προεξοφλούν περαιτέρω ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας-Νέο χαμηλό 12ετίας για το 10ετές ελληνικό ομόλογο-Επεσε στο 3,71%

Σε νέο χαμηλό δωδεκαετίας υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου. Νωρίς το απόγευμα, η απόδοσή του διαμορφωνόταν στο 3,71%, (από 3,81% που είχε κλείσει την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, στο ΗΔΑΤ), απόδοση που είχε να καταγράψει το συγκεκριμένο ομόλογο από τον Ιανουάριο του 2006. Πτωτικά κινείται και η απόδοση διετών ομολόγων, η οποία υποχώρησε στο 1,42%, καθώς και των πενταετών στο 3,21%.

Η θετική αυτή εξέλιξη για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας δεν οφείλεται τόσο στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την εκταμίευση που θα τη συνοδεύσει, όσο στην προοπτική αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poors στις 19 Ιανουαρίου αλλά και τις ευνοικές προβλέψεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας το 2018 και το 2019.

 Μετά και τη σημερινή άνοδο των τιμών των ελληνικών ομολόγων, το περιθώριο του 10ετούς ομολόγου (δηλαδή η διαφορά απόδοσης από τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο με απόδοση 0,41%) περιορίζεται στο 3,3%.

Σημειώνεται, ότι σε χώρες που εξήλθαν των μνημονίων, όπως η Πορτογαλία, το περιθώριο κυμαίνεται στο 1,4% καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο 1,81%

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here