Εκτός κινδύνου οι αθλήτριες της Αυστρίας-Το τρομερό ατύχημα σε video

Δεν κινδυνεύει η ζωή των τριών αθλητριών της συγχρονισμένης κολύμβησης της αυστριακής αποστολής, που παρασύρθηκαν από λεωφορείο μέσα στο αθλητικό χωριό του Μπακού, ενώ βάδιζαν σε πεζοδρόμιο. Το τρομερό, άνευ προηγουμένου ατύχημα έχει σοκάρει όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τους αθλητές και αθλήτριες που μετέχουν στους 1ους  Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Η πιο σοβαρά τραυματισμένη 15χρονη Βανέσα Σαχίνοβιτς, με πολλαπλά κατάγματα στον γοφό, τον μηρό και την σπονδυλική στήλη, υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη Βιέννη και οι γιατροί δήλωσαν πως διέφυγε τον κίνδυνο. Βρίσκεται βεβαίως σε τεχνητό βαθύ ύπνο και θα υποβληθεί κι σε άλλες επεμβάσεις τις επόμενες ημέρες.

Οι διοργανωτές των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού ανακοίνωσαν ότι η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνα για το ατύχημα. Η δεύτερη από τις αθλήτριες που τραυματίστηκαν, η Λούνα Πάγερ, η οποία επίσης μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη Βιέννη, υπέστη κάταγμα στο χέρι και θα πάρει σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ η Βερένα Μπράιτ δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο Μπακού και επέστρεψε στις υποχρεώσεις της ομάδας της.

«Ακόμη είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ» δήλωσε ο πρόεδρος της Αυστριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (AOC) Καρλ Στος. «Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε ότι το ατύχημα συνέβη χωρίς κάποια ανάμειξη από τα κορίτσια που περπατούσαν πάνω στο πεζοδρόμιο στο χωριό των αθλητών».

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Μπακού Μανώλης Κολυμπάδης απέστειλε επιστολή συμπαράστασης εκ μέρους των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, στην οποία μεταξύ άλλων εύχεται «ταχεία ανάρρωση» αναφέρει αυτή χαρακτηριστικά.

Το τρομερό ατύχημα σε video:

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here