Ορκίσθηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τις μικρής έκτασης αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η ορκωμσία ήταν λιτή. έγινε με μια απλή δήλωση χωρις την παρουσία εκπροισώπωντης Εκκλησίας.

Την θέση του Δ. Παπαδημητρίου στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, την θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Α. Ηλιόπουλος, ενώ τον κ. Μουζάλα στο υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής αντικατέστησε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δ. Βίτσας, στη θέση του οποίου υπουργοποιήθηκε ο Φώτης Κουβέλης.

Επίσης υφυπουργός πολιτισμού ορκίσθηκε ο αρχαιολόγος Κ. Στρατής.

Με δήλωσή του στο «Έθνος» ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας εξέφρασε τη δέσμευσή του για επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

«Έχω ένα αίσθημα ευθύνης, διότι εισερχόμαστε σε μια κρίσιμη φάση για τη χώρα, αλλά ευτυχώς υπάρχει έργο από τον προκάτοχό μου» ανέφερε.

Μ. Τζούφη: Συγκινήθηκα, δεν το περίμενα

«Συγκινήθηκα, δεν το περίμενα», δήλωσε η νέα υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

Όπως είπε, για την ίδια ήταν σαν μια επιστροφή στην παιδική της ηλικία, όταν προσπαθούσε να είναι καλή μαθήτρια και να εξελίσσεται.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here