Καυγάς Γεωργιάδη-Φάμελλου για καταθέσεις Τσακαλώτου και offshore της Μαρέβας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Π. ΣΤΟΛΗΣ

Κόντρα στη Βουλή, είχαν ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος με και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις καταθέσεις και τις επενδύσεις του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στο εξωτερικό. Το ζήτημα πήρε διαστάσεις, με τον υπουργό να μεταφέρει το ερώτημα στο θέμα των offshore, όπως αυτής της συζύγου του προέδρου της ΝΔ για τον οποία ο κ. Γεωργιάδης, δεν έχει πείιτίποτα μέχρι τώρα. Το μόνο που κάνει είναι να δικαιολογεί όσους έχουν τα λεφτά τους σε φορολογικούς παραδείσους!

«Ο αριστερός και κομμουνιστής κ. Τσακαλώτος με πολλή χαρά χτύπησε το σφυρί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δε σας πιάνει κανείς πουθενά, είστε με όλους και με όλα», είπε ο κ. Γεωργιάδης παίρνοντας τον λόγο, κατηγορώντας τον κ. Τσακαλώτο που απουσίαζε από τη Βουλή, πως από τη μία δηλώνει αριστερός και κομμουνιστής, πολέμιος των offshore και από την άλλη έχει τοποθετημένα τα λεφτά του σε πολυεθνικές Χρηματιστηριακές εταιρείες οι οποίες πλουτίζουν από τις offshore.

Απαντώντας ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι: «ο κ.Τσακαλώτος τα δήλωσε και τα δούλεψε τα λεφτά του, εσείς γιατί δεν έχετε πει ακόμα τίποτα για την offshore της κ. Μητσοτάκη για τα λεφτά που υπάρχουν σε φορολογικούς παραδείσους και τα βάζετε με τα πραγματικά λεφτά που έχουν δουλευτεί και είναι νόμιμα. Μήπως θέλετε να μας πείτε εσείς κάτι για τις δικές σας επαγγελματικές δραστηριότητες για τα σεμινάρια ρητορικής που κάνετε αφού σας απαγορεύτηκε να κάνετε τηλεπωλήσεις».

«Είδα το σθένος με το οποίο υπερασπιστήκατε τις καταθέσεις Τσακαλώτου στην Morgan Stanley και στην Black rock και συνδέσατε αυτό με τις δικές μου επαγγελματικές δραστηριότητες στα σεμινάρια ρητορικής. Είναι εντυπωσιακό ότι βρίσκετε τόσο φυσιολογικό ο υπουργός οικονομικών να έχει τις καταθέσεις στο εξωτερικό», απάντησε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης.

«Είχα πρόθεση να θίξω και τον κ. Γεωργιάδη και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ διότι θίγει τη χώρα μου η παραδοχή του πρώην προέδρου του Eurogroup ότι έκαναν λάθος στο πρώτο μνημόνιο εις βάρος της Ελλάδας. Φυσικά και θέλω να θίξω όλους αυτούς που συμμετείχαν στην πολιτική που χρεοκόπησε τη χώρα , εκείνοι πρέπει να απολογηθούν, δεν θα σταματήσω ποτέ να τους το λέω», επανήλθε ο κ. Φάμελλος και κατέληξε:

«Όσον αφορά τα λεφτά του κυρίου Τσακαλώτου και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα δούλεψαν και τα δήλωσαν, γιατί δεν έχει δηλωθεί η offshore εταιρεία της κ. Μητσοτάκη και του αρχηγού σας γιατί δεν έχετε πάρει θέση; Σας θίγω και θα σας το λέω πάντα προσωπικά κ. Γεωργιάδη».

Πηγή: enikos.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here