Στα 70 ευρώ το επίδομα για ένα παιδί, στα 280 ευρώ για τρία-Μειώνεται στα 35.000 ευρώ το εισόδημα

ΦΩΤΟ: IN TIME/ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κυβέρνηση και θεσμοί συμφώνησαν στα οικογενειακά επιδόματα τα οποία διαμορφώνονται πλέον σε 70 ευρώ για το πρώτο παιδί και 140 ευρώ για δύο παιδιά ενώ για τρία παιδιά ανεβαίνει στα 280 ευρώ. Ωστόσο μειώνεται από τα 45.000 στα 35.000 ευρώ το εισοδηματικό κριτήριο, κάτι που σημαίνει ότι περιορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων.

Η αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων από 650 εκατ. ευρώ στα 810 εκατ. ευρώ, δηλαδή επιπλέον 160 εκατ. ευρώ από την επισκόπηση δαπανών, συμφωνήθηκε κατά την συνάντηση που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με τους θεσμούς. Ωστόσο, η συζήτηση για την αναδιάρθρωση των οικογενειακών επιδομάτων είναι σε εξέλιξη.

Επιτεύχθηκε συμφωνία για την πλήρη εκκαθάριση των ληξιπροθέσμων μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2018, για το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή, πληρωμής των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ. Αναφορικά με τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, έχει ήδη ολοκληρωθεί στο 90%. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο επανυπολογισμός θα ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το τέλος του έτους.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here