Γεροβασίλη: Πολιτικά και νομικά ανεπίτρεπτη η πρακτική ευρωπαϊκών χωρών στο προσφυγικό

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Πολιτικά και νομικά ανεπίτρεπτη, χαρακτήρισε την πρακτική χωρών της ΕΕ στο προσφυγικό και την εμμονή τους για μονομερές κλείσιμο συνόρων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

«Η Αθήνα είναι έτοιμη να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα» συνέχισε η κ. Γεροβασίλη απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση μπορεί να θέσει βέτο στην ΕΕ.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ενέργειες που κρίνει απαραίτητες για τη διευθέτηση του ζητήματος και πρόσθεσε ότι η Αθήνα αναμένει την απόφαση για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αποκάλεσε την κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό εξαιρετικά σύνθετη καθώς, όπως ανέφερε, ακόμη κι αυτά που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, φαίνεται να αμφισβητούνται από κατώτερους αξιωματούχους κρατών-μελών της ΕΕ και όχι μόνο.

Ανέφερε ακόμη ότι οι αντιρρήσεις της Τουρκίας προβάλλονται σήμερα για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου, αν και στη Σύνοδο της 11ης Φεβρουαρίου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχε συμφωνήσει.

«Εμείς ζητάμε να εφαρμοστεί, η συμφωνία όπως αποφάσισε ομόφωνα το πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και ευελπιστούμε ότι οι συζητήσουν θα καταλήξουν τις αμέσως επόμενες ημέρες» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση η κ. Γεροβασίλη, διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες περί παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα, μεταφέροντας μάλιστα και την σχετική ενόχλησή του για τις πληροφορίες αυτές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here