Γεροβασίλη: Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης για λίστα Μπόργιανς, Στ. Παπασταύρου και πόθεν έσχες

 

Αιχμές κατά του προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη διατυπώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, η οποία τον καλεί να δώσει εξηγήσεις τόσο για την αρνητική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά να παραλάβει τη λίστα Μπόργιανς τον Νοέμβριο του 2012, όσο και για τις οικονομικές σχέσεις της συζύγου του Μαρέβας, με τον υπόδικο για την λίστα Λαγκάρντ Στ. Παπασταύρου, τις οποίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC,  φέρεται να έχει αποκρύψει από τις δηλώσεις πόθεν έσχες που υποχρεωτικά υποβάλει στη Βουλή.   

Tα επίμαχα αποσπάσμτα της συνέντευξης που έδωσε η κ. Γεροβασίλη στο Πρακτορείο 104,9 FM:

«Oπως έχει πει και ο κύριος Μητσοτάκης, η διαφάνεια θα πρέπει να είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής ζωής. Ένας λόγος παραπάνω σήμερα που ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες πολίτες πλήττονται από σκληρά μέτρα, έχουν φθάσει στα όρια των αντοχών τους από μέτρα των μνημονίων των τελευταίων περίπου έξι ετών. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθανθεί δικαιωμένος και εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα. Με αυτή την έννοια, λοιπόν, χωρίς να θέλω να προδικάσω κάτι, θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και από την πλευρά του κυρίου Μητσοτάκη, που σήμερα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, όσον αφορά αυτά τα οποία καταγγέλλονται και αποκαλύπτονται μέσα και από την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί, δηλαδή, να υπάρχει πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί cd με στοιχεία καταθετών-φοροφυγάδων από τη Ρηνανία-Βεστφαλία. Όπως φαίνεται, σε επιστολές που έχουμε από το υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κάλεσε τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ να συναντηθούν και να συζητήσουν και για την οικονομική κρίση, αλλά και να δώσει cd με στοιχεία καταθετών. Αναφέρεται τηλεφωνική απάντηση από τον διευθυντή του γραφείου του κυρίου Σαμαρά, η οποία απορρίπτει αυτήν την πρόταση. Επ` αυτού νομίζω ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις προς τον ελληνικό λαό. Δηλαδή, πώς είναι δυνατόν να έχεις ή να μπορείς να έχεις στο χέρι σου εργαλεία που να είναι προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής και να μην τα χρησιμοποιείς. Η δική μας κυβέρνηση, ξέρετε, ότι μόλις εμφανίστηκαν αυτά και τις λίστες πήραμε και στη Δικαιοσύνη τις πήγαμε αμέσως. Δεν κρατάμε λίστες στα συρτάρια, ούτε προσπαθούμε να αποφύγουμε να πάρουμε λίστες.

Για τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν την σύζυγό του σε υποθέσεις του κ. Παπασταύρου, είπε:

Εμείς περιμένουμε από τον αρχηγό, τον πρόεδρο της ΝΔ – χωρίς να προκαταλαμβάνουμε, χωρίς να προκρίνουμε για κανέναν – δεν είμαστε απ` αυτούς, δεν δρούμε με αυτόν τον τρόπο ρίχνοντας «λάσπη στον ανεμιστήρα», μια υπεύθυνη στάση, με βάση  τις αρχές της διαφάνειας στην πολιτική ζωή. Ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει  ο ίδιος να δώσει καθαρές εξηγήσεις, απέναντι σε αυτό το δημοσίευμα. Γιατί, πραγματικά, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκιές πάνω από τα πόθεν έσχες ανθρώπων που σήμερα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με αυτή την έννοια, περιμένουμε απαντήσεις από τον κύριο Μητσοτάκη, για όλα όσα με ρωτήσατε. Δηλαδή και για τη λίστα Μπόργιανς, αλλά και για το πόθεν έσχες το δικό του (Μητσοτάκη), που φέρεται να μην έχει δηλώσει τις εταιρείες της συζύγου του.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here