Καταγγελίες ότι ο τουρκικός στρατός έκαψε ζωντανά 150 άτομα σε Κουρδική πόλη

Με επώνυμη επίσημη δήλωσή της, η βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Feleknas Uca καταγγέλλει πως Τούρκοι στρατιώτες «έκαψαν ζωντανούς» 150 ανθρώπους που είχαν παγιδευθεί σε υπόγεια.

Όπως είπε στον πρακτορείο Sputnik η βουλευτής, στην επαρχία Τσιζρέ «ο τουρκικός στρατός έκαψε ζωντανούς σε διαφορετικά κτήρια περίπου 150 ανθρώπους. Κάποια πτώματα βρέθηκαν αποκεφαλισμένα. Άλλα κάηκαν εντελώς, σε βαθμό που να μην είναι αναγνωρίσιμα», τόνισε.

Σύμφωνα με την βουλευτή, «οι περισσότεροι» από τους νεκρούς ήταν Κούρδοι, όμως όχι όλοι.

Πληροφορίες για την θηριωδία του τουρκικού στρατού στην Τσίζρε είχαν αναφερθεί και από το πρακτορείο ANHA το οποίο ανέφερε ότι εντοπίστηκαν 115 πτώματα που είχαν παραμορφωθεί από την φωτιά, ώστε  μόνο 10 κατέστη δυνατό να αναγνωριστούν.

Η επίσημη θέση του τουρκικών αρχών είναι ότι πρόκειται για τρομοκράτες του ΡΚΚ. Ωστόσο το ίδιο υποστήριξαν οι τουρκικές αρχές και όταν δημοσιοποιήθηκε βίντεο όπου σκοτώνονται από πυρά των αρχών ασφάλειας, άμαχοι, άσχετοι πολίτες που έτυχε να βρεθούν σε εμπόλεμη ζώνη, μέσα στη πόλη.

Η βουλευτής του HDP προειδοποιεί ότι 200 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι σε υπόγεια του Ντιγιανμπακίρ, της μεγαλύτερης πόλης των Κούρδων και οι μονάδες του τουρκικού στρατού δεν σκοπεύουν να τους απεγκλωβίσουν.

Ο τουρκικός στρατός διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία ακόμε και μέσα σε πόλεις, έχοντας μετατρέψι σε ερείπια ολόκληρες συνοικίες.

Μόνο από την επιχείρηση στο Τσιζρέ, που ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου, έχουν σκοτωθεί 659 μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Print Friendly, PDF & Email

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here