Η κάθοδος των αγροτών- Ερχονται στην Αθήνα για διήμερη διαμαρτυρία

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν την Παρασκευή στην Αθήνα, οι αγρότες που δίνουν ραντεβού και με άλλες επαγγελματικές ομάδες οι οποίες διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό. Ιδιαίτερα αισθητή θα είναι η παρουσία των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, που αποφάσισε την πορεία στην Αθήνα, ενώ ήδη καθ οδόν είναι εκατοντάδες αγρότες από τη Κρήτη.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι διοργανωτές, υπολογίζουν ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα αναχωρήσουν περί τα 35 με 40 λεωφορεία ξεκινώντας από χωριά του νομού Λάρισας ενώ επίσης θα μετακινηθούν προς Αθήνα και πολλά ΙΧ αυτοκίνητα.

Το ραντεβού έχει δοθεί στην Ομόνοια όπου και θα υπάρξει προσυγκέντρωση ώστε όλοι εν συνεχεία να πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή- Σάββατο που παραμείνουν στην Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε, στις 9 μ.μ. την Πέμπτη άνοιξαν τα Τέμπη, με απόφαση των αγροτών του μπλόκου, και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση συναδέλφων τους αλλά και εκπροσώπων λοιπών κοινωνικών ομάδων που θέλουν να κατεβούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, που δεν θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας από την κυβέρνηση και τα κόμματα να πάρουν θέση επί των προτάσεων που κατέθεσαν για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής.

Όπως έχουν από την αρχή ξεκαθαρίσει πάντως, η έναρξη του διαλόγου αυτού δεν μπορεί να γίνει πριν την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα.

Για το λιμάνι του Πειραιά ταξιδεύουν και αγρότες από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται σταδιακά από τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι της Σούδας από όπου και παρέλαβαν τα εισιτήρια τους για να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής.

Στο χώρο του λιμανιού ύψωσαν τρία πανό και φώναζαν συνθήματα ζητώντας να αποσυρθεί το σχέδιο που έχει παρουσιαστεί για το ασφαλιστικό.

Όπως δήλωσαν αγροτοσυνδικαλιστές, στην Αθήνα από τα Χανιά ταξιδεύουν περίπου 300 αγρότες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here