Παράταση σε δανειολήπτες για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη

Παράταση στους δανειολήπτες που δεν έχουν προλάβει να επικαιροποιήσουν και να καταθέσουν στο Ειρηνοδικείο τα δικαιολογητικά τους για υπαγωγή στον «νόμο Κατσέλη», λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών από τις τράπεζες, μελετά η κυβέρνηση.

Την πληροφορία έδωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους θεσμούς το απόγευμα της Πέμπτης, κατά την οποία συζητήθηκαν «θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων».

Σχετικά με τις καθυστερήσεις, το υπουργείο Οικονομίας έκανε ειδική σύσταση για το θέμα στις τράπεζες πριν μερικές μέρες, απειλώντας μάλιστα με πρόστιμα, καθώς στα μέσα Φεβρουαρίου 2016 λήγει η σχετική προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών και κυρίως της βεβαίωσης οφειλών που είναι απαραίτητη για να εκκινήσει η δικαστική διαδικασία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το θέμα θα ρυθμιστεί τις προσεχείς ημέρες με υπουργική απόφαση, καθώς ήδη δύο τράπεζες έχουν ενημερώσει το υπουργείο ότι αδυνατούν να ικανοποιήσουν έγκαιρα τα αιτήματα που τους έχουν τεθεί από του πελάτες τους.

Για τον ανταγωνισμό και τα κλειστά επαγγέλματα, το κουαρτέτο ζήτησε να κλείσουν οι εκκρεμότητες στην υλοποίηση των συστάσεων του ΟΟΣΑ, όπως αυτές προκύπτουν από την πρώτη και τη δεύτερη εργαλειοθήκη και να εκκινήσει η διαδικασία για την τρίτη εργαλειοθήκη.

Αύριο θα γίνει και ο απολογισμός της πρώτης εβδομάδας διαπραγμάτευσης. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 11 το πρωί. Οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν στη συνέχεια και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα μετά από διάστημα περίπου 10 ημερών για την συνέχιση της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here