Υπουργείο Εργασίας: Ο ΣΕΒ αναπολεί την περίοδο που οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν νόμους τις επιθυμίες του

«Την επιθυμία του για κατάργηση των διαμορφωμένων τριετιών και για μειώσεις μισθών σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο εξέφρασε στη σημερινή του επιστολή προς το υπουργείο Εργασίας ο ΣΕΒ, προκαλώντας ακόμα μία φορά τους εργαζόμενους της χώρας», σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «το τι ισχύει έχει καταστεί ξεκάθαρο από το υπουργείο Εργασίας τόσο με την Υπουργική Απόφαση της Έ.Αχτσιόγλου, για την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, όσο και με τη σχετική εγκύκλιο για την εφαρμογή της αύξησης και τις τριετίες».

«Φαίνεται ότι ο ΣΕΒ αναπολεί την περίοδο 2010-2014, τότε που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έκαναν νόμους τις επιθυμίες του. Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει. Του συστήνουμε ταχεία προσαρμογή στην πραγματικότητα» υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας.

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση σχολιάζεται ότι «η ενίσχυση του εισοδήματος και της θέσης του κόσμου της εργασίας είναι πλέον νόμοι του κράτους και αδιαπραγμάτευτες επιλογές για τη σημερινή κυβέρνηση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here