ΟΙΥΕ: Το ΠΑΜΕ υπαίτιο για τα βίαια επεισόδια που ματαίωσαν το συνέδριο

Στην ηγεσία του Π.Α.ΜΕ. επιρρίπτει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) την «απόλυτη ευθύνη» για τα «πρωτοφανή και βίαια επεισόδια» που σημειώθηκαν στο 38ο συνέδριό της και τελικά οδήγησαν στη ματαίωσή του.

Όπως υποστηρίζει, «με την καθοδήγηση υψηλόβαθμου στελέχους του ΚΚΕ που βρισκόταν εντός του ξενοδοχείου», «ομάδα 200-250 ατόμων, εκ των οποίων η μεγάλη πλειοψηφία δεν ήταν καν σύνεδροι, εισήλθαν καταδρομικά στον χώρο της γραμματείας. Προπηλακίζοντας συνεχώς συνέδρους και βρίζοντάς τους χυδαία, τους εμπόδισαν να παραλάβουν τις κάρτες τους και επιτέθηκαν σε ομάδα σχολικών καθαριστριών-συνέδρων που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον χώρο της Γραμματείας – ήδη έχει κατατεθεί μήνυση.. Στη συνέχεια έκλεψαν κυριολεκτικά τις κάρτες των αντιπροσώπων, με σκοπό να μη μπορεί να γίνει η διαπίστευσή τους, τρομοκρατώντας το προσωπικό της Ομοσπονδίας».

Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, «ακολούθησε βίαια απώθηση των εκλεγμένων αντιπροσώπων έξω από το ξενοδοχείο και έγινε κατάληψη της συνεδριακής αίθουσας, του ισογείου και του ημιώροφου και άλλων χώρων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των γεγονότων, οι ομάδες του Π.Α.ΜΕ. εξύβριζαν χυδαία, προπηλάκιζαν και τρομοκρατούσαν εργαζόμενους- συνέδρους, γυναίκες που τόλμησαν να μιλήσουν και όλα τα μέλη της διοίκησης της ΟΙΥΕ. Εισέβαλαν στον χώρο που συνεδρίαζαν οι παρατάξεις, ασκώντας προπηλακισμούς, απειλώντας με βία και παρεμποδίζοντας κάθε προσπάθεια έναρξης του συνεδρίου».

Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι «πρόσχημα για όλο αυτό το σκηνικό ήταν ότι τάχα στο συνέδριο συμμετέχουν εργοδότες ή σωματεία που στοχοποιήθηκαν ως «εργοδοτικοί μηχανισμοί» και ότι συνέδριο θα γίνει μόνο αν αποκλειστούν συγκεκριμένα σωματεία».

Όπως σημειώνει, «ο πραγματικός λόγος της όλης «επιχείρησης» ήταν για να συγκαλυφθούν καταγεγραμμένες νοθείες και παρατυπίες σε ελεγχόμενα από το Π.Α.ΜΕ. σωματεία, γεγονός που πιστοποιείται τόσο με δικαστικές αποφάσεις, όσο και από πρακτικά και λοιπά νομιμοποιητικά που φέρουν υπογραφές και ενστάσεις δικαστικών αντιπροσώπων».

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία του Π.Α.ΜΕ. περί παρουσίας «μπράβων» στο συνέδριο, η ΟΙΥΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι «τέτοιου είδους πρακτικές είναι ξένες με την ιστορία μας και ότι σαν Ομοσπονδία δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με ομάδες «περιφρούρησης» τύπου… Π.Α.ΜΕ. Το βέβαιο είναι ότι όλοι μας ήρθαμε αντιμέτωποι στο συνέδριο με πολυπληθή καταδρομική ομάδα του Π.Α.ΜΕ, που προπηλάκιζε με σχέδιο και παρεμπόδιζε βίαια τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων. Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι, αν υπήρχαν ανάλογου τύπου δυνάμεις «περιφρούρησης», το συνέδριο δεν θα είχε διαλυθεί και θα είχε πραγματοποιηθεί».

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που σέβονται τον θεσμικό ρόλο τους, «εντός του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, να καταδικάσουν τη διάλυση του δημοκρατικού μας συνεδρίου, όπως και τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του».

Ζητεί την άμεση σύγκληση της διοίκησης της ΓΣΕΕ προκειμένου να εξεταστεί και να αντιμετωπιστεί συνολικά «η απαράδεκτη, τρομοκρατική, αλλά και επικίνδυνη από όλες τις απόψεις τακτική του Π.Α.ΜΕ.,  που διαλύει όσες συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν υποκύπτουν στις αξιώσεις του» και τονίζει πως «η προσπάθεια να βαπτίσουν «το κρέας ψάρι» θα πέσει στο κενό».

ΤΟ ΚΚΕ

Ο Ριζοσπάστης σχετικα αναφέρει με τους διοργανωτές του συνεδριου:

«Συνδικάτα – μέτοχοι εταιρειών, συνδικαλιστικές οργανώσεις που ελέγχονται για τεράστια χρηματικά ποσά και αλλάζουν ΑΦΜ σαν ποδοσφαιρικές ΠΑΕ, συνδικαλιστικά στελέχη που έχουν γίνει οι ίδιοι εργοδότες, διευθυντικά στελέχη της εργοδοσίας που κατεβαίνουν οι ίδιοι υποψήφιοι και εκλέγονται αντιπρόσωποι σε «συνδικάτα εργαζομένων», «σωματεία» – φαντάσματα, εξαφανισμένα από παντού, που όμως εμφανίζουν χιλιάδες ψηφίσαντες με την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας…

Οσο πλησιάζει το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ και όσο προχωρούν οι διαδικασίες νομιμοποίησης των αντιπροσώπων, τόσο περισσότερο αποκαλύπτονται νέες πτυχές της προσπάθειας των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ – ομάδα Βασιλόπουλου) να αλλοιώσουν με κάθε μέσο τους πραγματικούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, την πραγματική βούληση των εργαζομένων, τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται η αναβαθμισμένη και άμεση παρέμβαση της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα.

Ο παράγοντας που διογκώνει και πολλαπλασιάζει αυτά τα φαινόμενα είναι ο ίδιος ο ρόλος που έχουν αναλάβει οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές: Η στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής, η διευκόλυνση της επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, η οποία εντείνεται και στη φάση της αναιμικής ανάκαμψης με όπλο το άθικτο μνημονιακό οπλοστάσιο, η υπονόμευση κάθε εργατικής κινητοποίησης που βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, η επιβολή σιγής νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς ενώ βαθαίνει η εργασιακή ζούγκλα»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here