Το Ιράκ κατασκευάζει τείχος ύψους 3 μέτρων γύρω από τη Βαγδάτη

 

Τείχος ασφαλείας ύψους τριών μέτρων καθώς και μια τάφρο γύρω από την πρωτεύουσα Βαγδάτη κατασκευάζει το Ιράκ για να αντιμετωπίσει τις τζιχαντιστικές επιθέσεις.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας, ο ταξίαρχος Σαάντ Μάαν, στόχος είναι να αποφευχθεί η διείσδυση «τρομοκρατών» και παγιδευμένων οχημάτων στην πόλη.

Η Βαγδάτη αποτελεί τακτικά στόχο επιθέσεων, όμως η ιρακινή πρωτεύουσα έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας αφότου το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μια εκτεταμένη επίθεση στο Ιράκ τον Ιούνιο του 2014.

Η κατασκευή του τείχους θα γίνει σε δύο φάσεις. Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές της βόρειας και της δυτικής Βαγδάτης, προς την κατεύθυνση των οποίων βρίσκονται τα εδάφη που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος. Οι άλλες ζώνες θα ακολουθήσουν, διευκρίνισε ο Μάαν.

Στο τέλος της πρώτης φάσης, που πρόκειται να διαρκέσει έξι μήνες, θα καταργηθούν τα μισά από τα σημεία ελέγχου που υπάρχουν μέσα στη Βαγδάτη, ανακοίνωσε.

Στην πόλη υπάρχουν πολλά σημεία ελέγχου, στα οποία δεν γίνονται γενικά παρά επιφανειακοί έλεγχοι, που προκαλούν ωστόσο μεγάλα μποτιλιαρίσματα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here