Ανοικτή Τέχνη: Ραγίζει απόψε η καρδιά. Βραδιά-Αφιέρωμα στο Ν.Παπάζογλου

 

Ο Νίκος Παπάζογλου ήταν ένας απ’ τους λίγους τραγουδιστές-τραγουδοποιούς που άφησαν ανεξίτηλη την σφραγίδα τους στα μεταπολιτευτικά χρόνια. Μια σφραγίδα ποιότητας, ταλέντου και ήθους. Που απέδειξε πως μπορούμε να σεβόμαστε την παράδοση, εμπλουτίζοντάς την με τις δικές μας αγωνίες κι αναζητήσεις. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά καλοδεχούμενη και απαραίτητη η πρωτοβουλία της Ανοιχτής Τέχνης, η πρώτη αν δεν κάνουμε λάθος, να διοργανώσει μια συζήτηση στον χώρο της για να τιμηθεί ο Νίκος Παπάζογλου.

Για τον Νίκο Παπάζογλου λοιπόν, που έφυγε πάρα πολύ νωρίς και τον θρήνησε όλη η Ελλάδα, για τον άνθρωπο, την πορεία του στο τραγούδι,τον μουσικό, τον τραγουδιστή, τις επιλογές του, θα μιλήσουν συνάδελφοι του και άνθρωποι που ασχολούνται κι αγαπάνε το τραγούδι: Ο Δημήτρης Κοντογιάννης, που μαζί τραγούδησαν στους δίσκους που σημάδεψαν το σύγχρονο λαϊκό τραγούδι, την «Εκδίκηση της Γυφτιάς» και τα «Δήθεν», δύο μουσικοί που τον συνόδεψαν σε πλήθος συναυλιών και ηχογραφήσεων, ο Βαγγέλης Λιόλιος, στο μπουζούκι κι ο Δημήτρης Μυστακίδης, στην κιθάρα, ο συνθέτης του περίφημου τσάμικου «Τόδε τι» στον τελευταίο του δίσκο, Φίλιππος Πλακιάς, τραγουδιστής.

Θα μιλήσουν επίσης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοντογιάννης, διευθυντής του περιοδικού «Λαϊκό Τραγούδι», η Ναταλί Χατζηαντωνίου, έγκριτη δημοσιογράφος στην Ελευθεροτυπία και στο Lifo, και ο Αλέξανδρος Ασωνίτης, συγγραφέας, ιδρυτής της «Ανοιχτής Τέχνης», που ετοιμάζει από χρόνια μια ενδιαφέρουσα μελέτη που αφορά στα τραγούδια που αναφέρονται στον θάνατο, τα «Δεξιθάνατα Ζεμπέκικα».
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016, στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Ανοιχτής Τέχνης», Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα.
Είσοδος ελεύθερη, με απαραίτητη κράτηση θέσεως.
Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων: 210 32 27 188
e-mail: info@anoixtitexni.gr
ιστοσελίδα: www.anoixtitexni.gr

«Ραγίζει απόψε η καρδιά»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here