«Κατάγεσαι από το Μπανγκλαντές; Η θέση σου είναι στις φράουλες της Μανωλάδας»

 

Mε ένα δηκτικό σχόλιο στο προσωπικό της ιστολόγιο απάντησε η  δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3 Δώρα Αυγέρη​ σε ανυπόγραφο κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία της Κυριακής» που στοχοποιεί τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ-3 Αλέξανδρο Κάντερ Μπαξ εξαιτίας της καταγωγής του.​

Το δημοσίευμα αποτελεί συνέχεια της ρατσιστικής επίθεσης που δέχθηκε  ο κ.Κάντερ Μπαξ μετά το συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό, από κοινωνικά δίκτυα, sites και ραδιόφωνα.

Ο συντάκτης πίσω από την ανωνυμία του, επικρίνει την ανάληψη θεσεων ευθύνης στη δημόσια τηλεόραση από άτομα που δεν είναι Ελληνες (!), χωρίς βέβαια να λέει ότι ο γνωστός σκηνοθέτης από το Μπαγκλαντές είναι Έλληνας πολίτης που ζει και εργάζεται 35 χρόνια στη χώρα.

Διαβάστε την ανάρτηση της Δώρας Αυγέρη:

«Κατάγεσαι από το Μπανγκλαντές; Η θέση σου είναι στις φράουλες της Μανωλάδας…»

Ανυπόγραφο κείμενο, Εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» 28/1/2018, (σελ.39) –
Στη στήλη «Ηρεμολόγιο»: « Είναι ψέμα ότι είναι Πακιστανός ο Αλέξανδρος Κάντερ-Μπαξ (φωτο) (γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3). Από το Μπανγκλαντές είναι ο άνθρωπος. Εκεί δεν έχει Μακεδονία, οπότε δικαιολογείται που δεν έδειξε όπως έπρεπε το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το όνομα των Σκοπιών… Τελικά, δεν εισάγουμε μόνο ξένα εργατικά χέρια στην πρωτογενή παραγωγή. Εισάγουμε και υψηλόβαθμα στελέχη και μάλιστα για τη διεύθυνση κρατικών καναλιών! Όλοι οι Έλληνες σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιοί και άλλοι ειδήμονες της τηλεόρασης που είναι άνεργοι δεν ήταν τόσο καλοί για να διευθύνουν την ΕΡΤ3 όσο είναι ο Αλέξανδρος Κάντερ-Μπαξ από το Μπανγκλαντές. Αυτό κι αν είναι αξιοκρατία! … Κι εγώ αν ήμουν στο Μπανγκλαντές και κουμαντάριζα κρατικό κανάλι, σιγά μην έδειχνα συλλαλητήριο αν δεν το επιθυμούσε η κυβέρνηση που με διόρισε. Τα μισθά να πέφτουν κι όλα πάν’ καλά».

«Όταν δεν ακούει κανείς το κάλεσμά σου, προχώρα μόνος»
Ρ. Ταγκόρ. από τη Βεγγάλη, Νόμπελ Λογοτεχνίας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here