ΕΚΠΟΙΖΩ: 100.000 «κόκκινα» δάνεια εκκρεμούν στα Ειρηνοδικεία

Περίπου 100.000 φάκελοι «κόκκινων» δανείων εκκρεμούν στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Η ΕΚΠΟΙΖΩ εκπέμπει σήμα κινδύνου, καθώς οι δανειολήπτες δεν έχουν λάβει ακόμη τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επικαιροποίηση των φακέλων και η προθεσμία εκπνέει στις 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει στην οργάνωση, οι τράπεζες καθυστερούν αδικαιολόγητα να χορηγήσουν έγκαιρα στους δανειολήπτες τις καταστάσεις οφειλών για την επικαιροποίηση των αιτήσεων που έχουν καταθέσει στο δικαστήριο σύμφωνα με το νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ετσι, ο κίνδυνος να απορριφθεί η αίτηση τους είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Η ανάγκη παράτασης της προθεσμίας εως το τέλος του χρόνου είναι  επιτακτική, επισημαίνει η ΕΚΠΟΙΖΩ, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο δικηγορικός σύλλογος, που εγκαίρως είχε προειδοποιήσει για τις καθυστερήσεις και είχε ζητήσει την αναστολή εφαρμογής του νόμου  έως 29/02/2016 για λόγους ανωτέρας βίας ,την έναρξη ισχύος του αρθ. 14 Ν. 4346/2015 για όσους έχουν αιτηθεί έως και την 31/12/2015 αναλυτικές βεβαιώσεις οφειλών και αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθούν οι δανειολήπτες, που επιθυμούν να ασκήσουν την αίτηση υπαγωγής στον ν. Κατσέλη υπό το προηγούμενο ευνοϊκό γι΄ αυτούς καθεστώς και έτσι θα τους παρασχεθεί η δυνατότητα να προστατεύσουν τα σπίτια τους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here