Υψηλοί τόνοι στη Βουλή ενόψει ονομαστικής ψηφοφορίας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Ιδεολογική και πολιτική συγγένεια» με τον Σόιμπλε καταλόγισε στην Ν.Δ. ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, στη συζήτηση για την ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το απόγευμα για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης. Από τη πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, κατηγόρησε τη κυβέρνηση για «τρικ» και «λαϊκισμό».

«Σφραγίζει τη διαδικασία το αίτημα για ονομαστική. Δεν πρόκειται για τυχαία στιγμή, αλλά για μία στιγμή που η Βουλή θα πρέπει να επιβεβαιώσει το δικαίωμα της κυβέρνησης, της χώρας να κάνει τα αυτονόητα», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Είναι και ατομική και συλλογική αυτή η ευθύνη, είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε δημοκρατίας. Όλα αυτά τα προβλέπει η συμφωνία και τα νούμερα το αποδεικνύουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να περιμένουμε τον Μάρτιο. Οι ανάγκες των πολιτών, οι ανάγκες των συνταξιούχων έχουν προτεραιότητα απέναντι στις ανάγκες των Βρυξελλών». Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να δώσουν μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας».

«Όλα τα κόμματα σας είπαν ότι δεν έχουν αντίρρηση» στην τροπολογία επεσήμανε ο εισηγητής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς αλλά αμφισβήτησε τα πολιτικά κίνητρα της κυβέρνησης. «Γιατί κάνετε ονομαστική ψηφοφορία; Θέλετε να μεταφέρετε εδώ το πρόβλημά σας και να πείτε έξω ότι και τα άλλα κόμματα θέλουν. Και εμείς κάναμε διαπραγμάτευση, αλλά τα λύναμε τα θέματα με αποτελεσματικότητα», είπε και πρόσθεσε: «Έλεος με τον λαϊκισμό, ονομαστική για να πείτε τι; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;». Ο κ. Σαλμάς σημείωσε ότι «πρέπει μετά να πείτε ότι αυτό το επίδομα ανήκει σε όλα τα κόμματα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here