Στήριξη Ολάντ σε Αθήνα: Ζητά αξιοπρεπή αντιμετώπιση της Ελλάδας και λύση για το χρέος

Ο Ολάντ τάχθηκε με την Ελλάδα. Προσερχόμενος στη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Γάλλος πρόεδρος, εξέφρασε για μια ακόμη φορά την στήριξή του στην Αθήνα, ζητώντας αξιοπρεπή αντιμετώπιση της Ελλάδας, σεβασμό στις κυρίαρχες αποφάσεις της κυβέρνησης που κινούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας και λύση για το χρέος που θε φέρει σταθερότητα στην Ευρώπη.

«Υποστηρίζω τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο Eurogroup. Το Eurogroup αποφάσισε να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος, μάλιστα όχι ικανοποιητικά ακόμα» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατό «να υπάρχει απαίτηση για επιπλέον προσπάθειες από την Ελλάδα ή να αποτρέψουν την κυβέρνηση να πάρει κυρίαρχες αποφάσεις εντός του πλαισίου των δεσμεύσεων που έχει λάβει εδώ στις Βρυξέλλες προκειμένου βρεθεί μία λύση για το μέλλον της Ελλάδας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Είμαι υπέρ της αξιοπρεπούς αντιμετώπισης της Ελλάδας, προκειμένου να μείνει στην Ευρωζώνη και να επιτευχθεί μία λύση για το χρέος που θα επιτρέψει σταθερότητα στη χώρα και την Ευρώπη» κατέληξε ο γάλλος πρόεδρος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here