Τα στοιχεία διαψεύδουν την προσποιητή …ανασφάλεια του Κυρ. Μητσοτάκη-Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ σε περιπτώσεις ληστείας, συντάχθηκαν επί Δένδια με μοντέλο την Σκότλαντ Γιάρντ

Η ανασφάλεια πάνω στην οποία ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να χτίσει μέρος της πολιτικής στρατηγικής του πυροδοτώντας τους φόβους των πολιτών, στηρίζεται καθαρά σε λάθος..εντυπώσεις. Το τραγικό περιστατικό της ένοπλης ληστείας σε σπίτι στην Κηφισιά που κατέληξε στον τραυματισμό του επιχειρηματία, έδωσε την αφορμή στον κ Μητσοτάκη να επιτεθεί στην κυβέρνηση και να αυτοχαρακτηρισθεί ως περίπου ο αποκλειστικός εγγυητής της νομιμότητας και της ασφάλειας στη χώρα!

Είναι τόση η επιθυμία της ΝΔ να ποντάρει στον νόμο και την τάξη, που εκμεταλλεύεται και χλευάζει το καθε τι, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Τα ΜΜΕ μάλιστα που πρόσκειται σε αυτήν, ειρωνεύονται τις συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ για το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτςε σε περίπτωση ληστείας στο σπίτι,αν και αυτές στηρίζονται σε βέλτιστες διεθνείς πρακτικές της Σκότλαντ Γιάρντ και έχουν εκδοθεί επί υπουργίας του κοινοβουλευτικού επκπροσώπουτης ΝΔ σήμερα, Ν. Δένδια!

Οσον αφορά τα στοιχεία, τα περιστατικά ληστειών σε σπίτια που κατέληξαν στον σοβαρό τραυματισμό των θυμάτων, περουσιάζουν σημαντική μείωση τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα, την τριετία 2012-2014 σημειώθηκαν 210 περιστατικά ληστειών σε σπίτια στην Αττική, στα οποία 207 θύματα τραυματίστηκαν σοβαρά και την τριετία 2015-2017 εμφανίστηκε μία μεγάλη πτώση με 148 συμβάντα σε σπίτια στην Αττική, στα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά 141 θύματα. Δηλαδή σημειώθηκε μία πτώση μεταξύ της μίας τριετίας με την άλλη, της τάξεως του 29,5% στα συμβάντα και 31,9% στα θύματα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here