ΣΤΑΣΥ: Καταδικάζει την ρατσιστική συμπεριφορά του σεκιουριτά

Καταδικάζει ο ΗΣΑΠ τον υπάλληλο σεκιούριτι, ο οποίος  προσπάθησε να κατεβάσει από τον ηλεκτρικό Αφρικανό μετανάστη λόγω της βαλίτσας που κουβαλούσε μαζί του την ώρα που ο συρμός ήταν άδειος. Το βίντεο ρατσισμού με την απαράδεκτη συμπεριφορά του συγκεκριμένου υπαλλήλου κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλέσει αντιδράσεις. Το βίντεο ανέβηκε το βράδυ της Κυριακής από την χρήση katrin mast και καταγράφει ένα περιστατικό μεταξύ του υπαλλήλου και ενός Αφρικανού μετανάστη, επιβάτη σε βαγόνι.

Στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» τονίζει πως «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου φύλαξης (security), υπάλληλο της εταιρείας JCB με την οποία υπάρχει συνεργασία, κατά αλλοδαπού επιβάτη, το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, στο σταθμό «Κηφισιά» της γραμμής 1 του δικτύου.

Όπως αναφέρεται «η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της και κινεί, επίσης άμεσα, τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security JCB και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των «Σταθερών Συγκοινωνιών» εξ αιτίας  της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της».

Το περιστατικό

Μια επιεικώς απαράδεκτη, ρατσιστική συμπεριφορά υπαλλήλου σεκιούριτι προς αφρικανό επιβάτη στον ηλεκτρικό σταθμό της Κηφισιάς, κατέγραψε με το κινητό της μια ελληνίδα επιβάτης. Στο βίντεο φαίνεται ένας υπάλληλος σεκιούριτι του ΗΣΑΠ, να ζητά από έναν Αφρικανό επιβάτη να πάει σε ένα από τα πίσω βαγόνια επειδή εμπόδιζε η μεσαίου μεγέθους βαλίτσα του.

 

 

Ο υπάλληλος όχι και με τόσο ευγενικό τρόπο επέμενε ότι ο κανονισμός δεν επιτρέπει να υπάρχουν στα μπροστά βαγόνια επιβάτες με αποσκευές.

Ο Αφρικανός επιβάτηςχωρίς να χάσει την ψυχραιμία του προσπάθησε να του εξηγήσει ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα η βαλίτσα του και ότι δεν γνωρίζει για αυτόν τον κανονισμό.

«Έλα, βγάλ’το», λέει ο υπάλληλος, σπρώχνοντας τα πράγματα, ενώ ο επιβάτης αρνείται να το κάνει και ισχυρίζεται πως κάθε μέρα έχει τα πράγματά του εκεί χωρίς πρόβλημα. «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ» λέει ο υπάλληλος με έντονο ύφος.

Το περιστατικό έληξε όταν παρενέβη η γυναίκα που καταγράφει το βίντεο. Είπε στον υπάλληλο πως πουθενά «μπροστά» δεν αναγράφεται τέτοιος κανονισμός για τις αποσκευές, οικειοποιήθηκε την βαλίτσα ως δική της και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να καλέσει την αστυνομία. Τελικά ο υπάλληλος βγαίνει από τον συρμό και το δρομολόγιο ξεκινά κανονικά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here