Ρωσικά δεξαμενόπλοια τροφοδότησαν με καύσιμα τη Βόρεια Κορέα σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, μεταφέροντας προϊόντα πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο στην ανοιχτή θάλασσα κατά παράβαση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει τα Ηνωμένα Έθνη σε βάρος της Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο, οι συγκεκριμένες μεταφορές καυσίμων έγιναν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το λαθρεμπόριο υποστηρίζεται από τη ρωσική κυβέρνηση.
Δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε στο Reuters τα περί λαθρεμπορίου καυσίμων, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Μόσχα σχετίζεται με αυτό.
Οι δύο πηγές, κατά το πρακτορείο, επικαλέστηκαν εικόνες από δορυφόρους και στοιχεία από την πορεία των πλοίων.