Προσοχή στα φάρμακα στο εξωτερικό – 3 χρόνια φυλακή για οπιοειδές αναγλητικό στην Αίγυπτο

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε τουρίστρια από τη Βρετανια στην Αίγυπτο επειδή μετέφερε στις αποσκευές της ένα νομιμο παυσίπονο, το τραμάλ ή τραμαντόλ που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για οποιοειδές παυσίπονο που όντως χρειάζεται προσοχή στη διάρκεια της λήψης του επειδή μεταξύ άλλων προκαλεί εθισμό, όμως στην Ευρώπη δεν είναι απαγορευμένη ναρκωτικη ουσια και μέχρι το Νοέμβριο (δηλαδή μέχρι να συλληφθεί η Βρετανίδα) οι βρετανικές αρχές δεν το ανέγραφαν στα «προβληματικά» φάμακα που πρέπει να δηλώνονται από τους ταξιδιώτες υπηκόους της της σε άλλες χώρες. Στην Αίγυπτο χρησιμοποιείται όμως και ως υποκατάστατο ναρκωτικων ουσιών, κυρίως από τους φτωχούς.

Η Βρετανίδα που ειναι πωλήτρια στο επάγγελμα, κατηγορείται ότι είχε σκοπό να το εμπορευθεί.

Γενικά θεωρείται παυσίπονο που καταπολεμά δύσκολους πόνους. Η Βρετανίδα όπως είπε το πήγαινε στον Αιγύπτιο σύντροφό της που εξαιτίας τροχαίου  υποφέρει από πόνους στην πλάτη, χωρίς να γνωρίζει ότι στην Αιγύπτο η ουσία αυτή δεν κυκλοφορεί ελεύθερα.

Η 33χρονη τουρίστρια μετέφερε περίπου δέκα συσκευασίες Tramadol, τα οποία είχε αγοράσει νόμιμα στη Βρετανία και δεν προσπάθησε να τα κρύψει. Οταν τα κατάσχεσαν στο αεροδρόμιο είπε «νόμιζα ότι εκαναν λάθος».

Η οικογένεια της Βρετανίδας χαρακτηρίζει παρωδία την όλη ιστορία και επιρρίπτει ευθύνες εξίσου στο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας και την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Ανεξαρτήτως του τι ακριβώς ήθελε να κάνει η Βρετανιδα με το σκεύασμα, όταν ταξιδευουμε στο εξωτερικό πρέπει να βεβαιωνόμαστε ότι τα φάρμακα που μεταφέρουμε για εμάς ή για άλλους δεν περιλαμβάνονται στις λίστες άλλων χωρών για ναρκωτικές ουσίες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here