Πειθαρχική δίωξη σε Ατρόμητο και ΑΕΚ για τα επεισόδια στο Περιστέρι

Συμπληρωματική δίωξη για τα επεισόδια που υπήρξαν στο Περιστέρι μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και του Ατρομήτου άσκησε ο αναπληρωματικός ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης.

Όπως ενημέρωσε η Super League οι δύο ΠΑΕ κλήθηκαν σε απολογία και κινδυνεύουν ακόμα και με αφαίρεση βαθμών πέραν της τιμωρίας που αφορά την έδρα των δύο ομάδων, αφού κατηγορούνται για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για «εκτεταμένα επεισόδια στα οποία ενεπλάκη σημαντικός αριθμός προσώπων και κατά τη διάρκεια των οποίων προκλήθηκε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος προσώπου».

Η απολογία των δύο ΠΑΕ είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (12/2), αλλά λόγω της απεργίας των δικηγόρων, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και θα μετατεθεί σε νέα ημερομηνία.

Αν μετά και από την εκδίκαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague κρίνει ότι όντως τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα, οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με επιβολή προστίμου από 70.000 ως 150.000 ευρώ, με τιμωρία της έδρας τους που μπορεί να φτάσει τις τρεις αγωνιστικές αλλά και με αφαίρεση τριών βαθμών.

Η ανακοίνωση της Super League:

A) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 5719/11-2-2016 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 12ης-2-2016, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 15:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρον 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών».

B) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 5719/11-2-2016 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 12ης-2-2016, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 15:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρον 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here