Παππάς σε φορείς: Δεν θα επιτρέψουμε δόλιες πτωχεύσεις τηλεοπτικών εταιριών

 

Την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο δόλιας πτώχευσης τηλεοπτικών εταιρειών, οι οποίες θα αφήσουν πίσω τους τεράστιες οφειλές, εξέφρασαν στο υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα (ΕΤΕΚΤ-ΟΤ), του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος (ΕΤΕ), που συναντήθηκαν μαζί του, Οι φορείς τόνισαν ωστόσο ότι είναι ευπρόσδεκτη η θέση της κυβέρνησης να βάλει κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο προκειμένου να διασφαλισθεί η διαφάνεια και η δεοντολογία.  

Ο Υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι έχουν περιληφθεί στη νομοθεσία που ψηφίστηκε όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες ώστε εξασφαλιστεί η αποτροπή τέτοιων φαινομένων δόλιας πτώχευσης.

Στη συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν όψει της προκήρυξης του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών,  συζητήθηκε με τους φορείς το ενδεχόμενο αξιοποίησης πόρων που σήμερα είναι χαρακτηρισμένοι ως φορολογικοί αλλά δεν εισπράττονται προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την ελληνική παραγωγή. Ο κ. Παππάς τοποθετήθηκε θετικά στη συγκεκριμένη προοπτική και τόνισε ότι θα εξεταστούν τρόποι υλοποίησής της.
Επίσης, οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ακόμη ότι

– Είναι αναγκαίες οι πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της αμοιβής όλων όσοι εργάζονται στις παραγωγές, αφού σήμερα ο κανόνας είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, οι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε τηλεοπτικά σίριαλ αμείβονται στην καλύτερη περίπτωση με εξάμηνη καθυστέρηση από την προβολή του κάθε επεισοδίου, που μπορεί να αντιστοιχεί ακόμη και σε καθυστέρηση ενός και ενάμιση χρόνου από τα γυρίσματα.

-Πρέπει να ρυθμιστούν θέματα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ασφαλιστικά, συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων κ.λπ.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ΠΟΘΑ κ. Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΘΑ κ. Δημήτρης Φραγκιόγλου, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΘΑ κ. Κώστας Κεχαγιόγλου, ο Πρόεδρος της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ κ. Γιάννης Σιοροβίγκας, η Α’ Γενική Γραμματέας της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ κυρία Μάχη Αρβανίτη, η Β’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΗ κυρία Ηρώ Μανέ και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΤΕ κ. Κώστας Σκόνδρας.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Παππάς συναντήθηκε και με τη διοίκηση της DIGEA.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός, ενημέρωσε τους συνομιλητές του σχετικά με τη μελέτη της Σχολής της Φλωρεντίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου αναφορικά  τον αριθμό των αδειών και συζήτησαν διάφορα επιμέρους θέματα εφαρμογής του νόμου.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της DIGEA κ. Στρατής Λιαρέλης, ο Αντιπρόεδρος κ.Κωνσταντίνος Κυμπουρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του φορέα κ. Γιώργος Γαμπρίτσος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here