Παππάς για άδειες-διαπλοκή: Η ΝΔ ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Νέα απάντηση στους έωλους ισχυρισμούς της ΝΔ σχετικά με τον αριθμό των καναλιών εθνικής εμβέλειας που εκπέμπουν στην Γερμανία,δίνει η κυβέρνηση. Σε ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, καταδεικνύεται ότι η ΝΔ επικαλείται λανθασμένα και αποσπασματικά στοιχεία από το έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας και δηλώνεται ότι μεγάλος καημός των κομμάτων της διαπλοκής να μην γίνει ο διαγωνισμός αδειοδότησης σε καμία περίπτωση δεν είναι μεγαλύτερος από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει.

«H Νέα Δημοκρατία, ανοιχτά, χωρίς καμία αμηχανία και παρά τον διασυρμό της στη Βουλή, ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη», αναφέρει η απάντηση του κ. Παππά. Και συνεχίζει:

Επαναλαμβάνουμε.

Ο διαγωνισμός που θα διεξαχθεί αφορά στα ιδιωτικά και όχι κρατικά κανάλια, ελεύθερης λήψης και όχι συνδρομητικά, ψηφιακής και όχι αναλογικής εκπομπής, γενικού και όχι θεματικού περιεχομένου, εθνικής και όχι περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας.

Από το ίδιο το έγγραφο το οποίο αποσπασματικά αξιοποιούν τα δημοσιεύματα που επικαλείται η ΝΔ προκύπτει ότι στη Γερμανία εκπέμπουν πέντε (5) τέτοιου τύπου κανάλια, πανγερμανικής εμβέλειας.

Περιλαμβάνονται, μάλιστα, στο συνημμένο πίνακα του εγγράφου, τον οποίο αποκρύπτει η Αξιωματική Αντιπολίτευση –προφανώς γιατί δεν βολεύει στη ρητορική της. Στην Ελλάδα, μέχρι 31/12/2015, απολάμβαναν καθεστώς νόμιμης λειτουργίας οκτώ (8) τέτοιου τύπου κανάλια.

Τα πανγερμανικά ιδιωτικά ψηφιακά κανάλια γενικού περιεχομένου είναι:

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ/ AΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
ProSieben Μικτό/

Ενημ-Ψυχαγωγία

free TV DVB.t (ψηφ. επίγεια ευρυεκπομπή) Βερολίνο Βρανδεμβούργο ιδιωτικό
RTL Television Μικτό πρόγραμμα/

Ενημ-Ψυχαγωγία

free TV DVB.t (ψηφ. επίγεια ευρυεκπομπή) Κάτω Σαξωνία ιδιωτικό
RTL II Μικτό/

Ενημ-Ψυχαγωγία

free TV DVB.t (ψηφ. επίγεια ευρυεκπομπή) Έσση ιδιωτικό
SAT.1 Μικτό/

Ενημ-Ψυχαγωγία

free TV DVB.t (ψηφ. επίγεια ευρυεκπομπή) Ρηνανία / Παλατινάτο ιδιωτικό
VOX Μικτό/

Ενημ – Ψυχαγωγία

free TV DVB.t (ψηφ. επίγεια ευρυεκπομπή) Β.Ρηνανία / Βεστφαλία ιδιωτικό

Τα υπόλοιπα κανάλια είτε είναι δημόσια, είτε περιφερειακά, είτε συνδρομητικά, είτε ειδικού ενδιαφέροντος, όπως οι τηλεπωλήσεις.

Μάλιστα, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τα επίσημα στοιχεία της βάσης δεδομένων MAVISE (http://mavise.obs.coe.int/) -που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανήκει στην Ε.Ε.- η οποία αναφέρει ότι στη Γερμανία λειτουργούν 6 τέτοιου είδους κανάλια.

Ο καημός τους να μη γίνει διαγωνισμός είναι μεγάλος. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι μεγαλύτερος από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει:, καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Παππά.

ΝΔ: Εθισμένος στο ψέμα ο υπουργός-καναλάρχης

Επιμένει ωστόσο η ΝΔ στην υπεράσπιση των καναλαρχών. Σε νεότερη ανακοίνωσή της καταλογίζει στον κ. Παππά  εθισμό στο ψέμα και τον αποκαλεί «υπουργό – καναλάρχη».

Η Ν.Δ. κατηγορεί τον κ. Παππά ότι βρίσκεται σε πανικό και τον καλεί «να αποφασίσει πόσα κανάλια έχει τελικά η Γερμανία».

«Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας και στην προχθεσινή του ενημέρωση, μας έλεγε ότι στη Γερμανία λειτουργούν έξι κανάλια. Σήμερα, μαθαίνουμε με Δελτίο Τύπου ότι στη Γερμανία λειτουργούν, τελικά, πέντε κανάλια. Πότε λέει την αλήθεια; Σήμερα ή προχθές;», διερωτάται η Συγγρού.

«Η αλήθεια για τον πραγματικό αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν στη Γερμανία και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτή που περιλαμβάνεται στις απαντήσεις των ελληνικών πρεσβευτικής αρχών, τις οποίες συνειδητά αποκρύπτει», συμπληρώνει η Ν.Δ.

Καταλήγοντας, ζητεί από τον υπουργό Επικρατείας να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία, «ούτως ώστε να μη διασύρεται από τις ανακοινώσεις των αξιωματούχων που καθημερινά τον διαψεύδουν, όπως σήμερα έγινε με την Κύπρο».

Και η Νέα Δημοκρατία το βιολί της, ανταπαντά ο Ν. Παππάς

«Επαναλαμβάνουμε για όποιον δεν κατάλαβε

Από το έγγραφο που επικαλείται η ΝΔ προκύπτει ότι στη Γερμανία εκπέμπουν πέντε (5) κανάλια ανάλογα με αυτά που δημοπρατούνται στην Ελλάδα.

Τα επίσημα στοιχεία της βάσης δεδομένων MAVISE (http://mavise.obs.coe.int/) -που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανήκει στην Ε.Ε.- αναφέρουν ότι στη Γερμανία λειτουργούν έξι (6) τέτοιου είδους κανάλια. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Πιο επίσημα δεν υπάρχουν.

Σε κάθε περίπτωση, ας επιλέξουν. Σε μια χώρα με πληθυσμό 8 φορές όσο η Ελλάδα, είτε θέλουν να είναι 5, είτε να είναι 6… δεν είναι πάντως 56″.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here