Παγκόσμιο ρεκόρ Παίδων από τον Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής με την επίδοσή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, στο άλμα επί κοντώ με με 5,53μ. κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των Παίδων, προσφέροντας μια ιστορική στιγμή στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο 16χρονος αθλητής κατέρριψε την προηγούμενη επίδοση του Αργεντινού Χερνάν Καραβίγιο που ήταν 5.51μ από το 2004.

Karalis_Emmanouil-864x400_c

Μετά την επιτυχία του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής έστειλε τα συγχαρητήριά του στον νεαρό άλτη. Το σχετικό δελτίο Τύπου, ανέφερε:

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του στον 16χρονο αθλητή του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή για την επίδοσή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου με 5,53μ., επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ Παίδων.

«Ο ελληνικός αθλητισμός έχει γερές βάσεις και δείχνει να στέκεται όρθιος παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η Πολιτεία είναι εδώ για να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες με απόλυτο σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο και τη νεολαία που αθλείται στα γήπεδα της χώρας. Θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή, τους προπονητές του και τον σύλλογό του αλλά και σε όλους όσοι συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου για την προσπάθειά τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here