Ουρές Κουβανών για το ύστατο χαίρε στον Κομαντάντε-Στις 2 τη νύχτα η τελετή στην Αβάνα και ο επικήδειος του Αλέξη Τσίπρα

 

Ουρές εκατοντάδων μέτρων σχηματίζουν οι Κουβανοί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Φιντέλ Κάστρο. Χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας περιμένουν επί ώρες για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον comandante, στην πλατεία της Επανάστασης, σημείο όπου ο ίδιος είχε εκφωνήσει πολλούς από τους διάσημους λόγους του.

%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%ac%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf

%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%86%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bb-3

Λουλούδια, φωτογραφίες και σημειώματα κατακλύζουν το χώρο όπου είναι τοποθετημένη η τεφροδόχος, τα παράσημα και μια μεγάλη φωτογραφία του Φιντέλ, περιστοιχισμένα από άνδρες της Επαναστατικής Φρουράς.

fidels-ashes

Το πρωί χιλιάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αβάνας πραγματοποίησαν πορεία από το Πανεπιστήμιο στην πλατεία της Επανάστασης.

%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%b1

Το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί τελετή στην πλατεία της Επανάστασης, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες άτομα. Σε αυτήν ο έλληνας πρωθυπουργός θα εκφωνήσει τον επικήδειο, κάτι που περιποιεί μεγάλη τιμή και για τον ελληνικό λαό.

Στη συνέχεια, η τέφρα του Φιντέλ Κάστρο θα μεταφερθεί στο Σαντιάγο ντε Κούβα, την πόλη απ’ όπου ξεκίνησε την Επανάσταση το 1959.

%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%86%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bb

Η πομπή θα διασχίσει τις 13 από τις 15 επαρχίες της χώρας και εκτιμάται ότι πολλές χιλιάδες άνθρωποι θα παρακολουθήσουν την πορεία της, για να αποχαιρετήσουν τον ηγέτη της Επανάστασης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here