Νέα ένταση στα Ιμια λόγω..ψαράδων βλέπουν οι Τούρκοι-Βίντεο

Νέα ένταση στα Ίμια, για το που ψαρεύουν Ελληνες και Τούρκοι ψαράδες, η οποία διήρκεσε περίπου 50 λεπτά, «είδε» η εφημερίδα Milliyet, μεταδίδοντας μάλιστα βίντεο του DHA όπου φέρεται να έχει καταγραφεί η κόντρα μεταξύ σκαφών της ελληνικής και τουρκική Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, τούρκοι ψαράδες βρίσκονταν 3,5 μίλια από την ακτή του Γκιουμουσλούκ κοντά στα Ίμια, όταν παρενοχλήθηκαν στις 11:45 από σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής που ξεκίνησε από τη Λέρο. Το ελληνικό σκάφος φέρεται να πλησίασε του τούρκους ψαράδες στα 20 μέτρα και να τους ζήτησε να αλλάξουν πορεία, κάτι που έκαναν γιατί αλλιώς κινδύνευαν να συγκρουστούν με αυτό.

Σκάφος την τουρκικής Ακτοφυλακής που περιπολούσε στην περιοχή κοντά στα Ίμια, έσπευσε στο σημείο. Το ελληνικό σκάφος αφού, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, παρενόχλησε τους τούρκους ψαράδες, γύρισε να πάει προς τα Ίμια. Εκεί συναντήθηκε με το τουρκικό και υπήρξε ένταση που κράτησε 50 λεπτά. Όλη η σκηνή καταγράφηκε, σύμφωνα με τη Milliyet, από κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού DHA.

Η Milliyet αναφέρει πως μάρτυρες του περιστατικού ήταν και οι έλληνες στρατιώτες στο φυλάκιο της Καλόλιμνου, δύο μίλια από τα Ίμια.

Ελληνικές πηγές πάντως αμφισβητούν την φερεγγυότητα των ισχυρισμών και το βίντεο της τουρκικής πλευράς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here