Νέα σκληρή κόντρα Μαρινάκη-Βαξεβάνη για το «La Casa De Vaggel» του Documento

Nέα σκληρή κόντρα μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και της εφημερίδας Documento πυροδότησε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «La Casa De Vaggel: Η αυλή Μαρινάκη σε δικογραφίες για εγκληματικές ενέργειες».

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δικογραφίες για εγκληματικές ενέργειες στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται πρόσωπα του περιβάλλοντος του επιχειρηματία όπως η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του διαιτητή Τζήλου, η απαγωγή δημοσιογράφου από το Χίλτον. η υπόθεση «Noor 1», τα στημένα ποδοσφαιρικά ματς και το παραδικαστικό με «δικούς μας εισαγγελείς».

Ο επιχειρηματίας κάνει λόγο για «εγκληματικές μεθοδεύσεις» και νέα στοχοποίησή του και επιτίθεται στην κυβέρνηση αλλά και σε «πρόθυμους της δημοσιογραφικής υποκουλτούρας» .

«Δεν μας φοβίζει ούτε η Κόζα Μόστρα των επιθέσεων που αναλαμβάνουν να κάνουν υπάλληλοι και υπαλληλίσκοι καθώς και αγγελιοφόροι κακών επερχόμενων», απαντά από την πλευρά του ο κ. Βαξεβάνης.

Η δήλωση Μαρινάκη:

«Οι πρόθυμοι της δημοσιογραφικής υποκουλτούρας, σε αγαστή συνεργασία με τις επιθυμίες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνουν τη χιλιοπαιγμένη παράστασή τους, επιδιώκοντας να κατασκευάσουν διώξεις και ενόχους, εκμεταλλευόμενοι εγκληματικές πράξεις για την εξυπηρέτηση των πολιτικών επιδιώξεών τους. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες «υποθάλπτουν» βολικούς παραγοντίσκους, κακουργηματικώς καταδικασθέντες για απιστία κατά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, διατηρώντας τους στα αξιώματά τους.

Ευτυχώς, πλέον, τέτοιες εγκληματικές μεθοδεύσεις, όπως η νέα στοχοποίησή μου, οι λόγοι και οι σκοποί που αυτές υπηρετούν, γίνονται εύκολα αντιληπτές από κάθε πολίτη αυτής της χώρας, αφού τα έργα και οι ημέρες μου, αλλά και των σκευωρών, είναι σε δημόσια θέα. Άλλωστε, αυτήν τη φορά, οι γνωστοί τσιπροβαξεβάνηδες και οι ομόσταβλοί τους, παίζοντας τα ρέστα τους, απέφυγαν να κρατήσουν και τα προσχήματα, καθιστώντας συνένοχη τη δημόσια τηλεόραση (σημ: αναφέρεται στην προβολή από την ΕΡΤ στοιχείων της δικογραφίας για την υπόθεση της επίθεσης στον Τζήλο, σύμφωνα με τα οποία ένας εκ των δραστών, πριν και μετά την επίθεση, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη ΠΑΕ), την οποία όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουμε, για να φέρουν εις πέρας τις εγκληματικές τους επιδιώξεις. Πρόκειται για νοσηρούς εγκεφάλους, που διαβιούν σε ένα σιχαμένο βούρκο, γεμίζοντας με λάσπες όποιον αρνείται να υποταχθεί στις «παραγγελιές» τους.

Απέναντι στη νέα αθλιότητα απαντούν τα ίδια τα πραγματικά γεγονότα. Δυστυχώς για όλους αυτούς, ούτε αυτήν τη φορά προτίθεμαι να υποκύψω στις όποιες επιθυμίες εκδηλώνει μία επικίνδυνη, για την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας, δημοσιογραφικό-πολιτική συμμορία. Ευτυχώς, όμως, που ακόμη στην Ελλάδα δικάζουν οι δικαστές και όχι οι εκπρόσωποι του παρακράτους. Τέλος, ο Ολυμπιακός κι εγώ προσωπικά, πάντοτε έγκαιρα και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, καταδικάζουμε κάθε εγκληματική ενέργεια, ιδίως όσες εκδηλώνονται στον χώρο του αθλητισμού, που υπηρετούμε χρόνια τώρα με προσωπική αυταπάρνηση και θυσίες. Οι ευθύνες θα αποδοθούν δίκαια στους απανταχού εγκληματίες. Είμαστε σίγουροι, να είστε και εσείς».

 

Η απάντηση της Documento

Η εφημερίδα Documento σε δημοσίευμά της για τη δήλωση του επιχειρηματία κάνει λόγο για «πανικό» του Βαγγέλη Μαρινάκη, που όπως αναφέρει, «βρίσκεται σε δεινή θέση για τις εγκληματικές ενέργειες που, σύμφωνα με τις δικογραφίες, συμμετέχουν στενοί συνεργάτες του». «

Στην ανακοίνωση – «οχετό» που εξέδωσε ο εφοπλιστής αντί να απαντήσει στα ερωτήματα που προκύπτουν από την εμπλοκή του σε τόσα αδικήματα, επιλέγει να επιτεθεί στο Documento αλλά και την κυβέρνηση, προσπαθώντας να φορέσει το «ένδυμα» του πολιτικά διωκόμενου […] Χρησιμοποιεί μία χυδαία φρασεολογία κάνοντας λόγους για «νοσηρούς εγκεφάλους, που διαβιούν σε ένα σιχαμένο βούρκο, γεμίζοντας με λάσπες όποιον αρνείται να υποταχθεί στις παραγγελιές» τους»».

Επίσης η εφημερίδα δημοσίευσε και ένα άρθρο – απάντηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη με τίτλο «Αγαπητοί Βαγγελομητσοτάκηδες δεν φοβόμαστε ούτε Κόζα Νόστρα ούτε Κόζα Μόστρα».

Σε αυτό αναφέρει: «Από το βράδυ της Πέμπτης που δημοσιοποιήθηκε το τρέιλερ με το πρώτο θέμα του Documento, το site και τα social media της εφημερίδας δέχθηκαν δεκάδες σχόλια διάφορων τύπων που υπόσχονταν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα μας «τακτοποιήσει», θα μας «φτιάξει» θα «μας ανασκολοπήσει» και άλλα πολλά. Συμπτωματικά τα προφίλ των συγκεκριμένων λεβεντοανώνυμων αναρτούσαν και αναπαρήγαγαν ανακοινώσεις του Ολυμπιακού, του Μαρινάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι πραγματικά εντυπωσιακές αυτές οι συμπτώσεις ακριβώς γιατί η αποκάλυψη του Documento είναι πως ο κύκλος, η αυλή και οι φίλοι του Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν επικίνδυνη σχέση με δράστες σοβαρών εγκλημάτων.

Είτε πρόκειται για τους ναρκέμπορους του Noor 1, είτε για αυτούς που επιχείρησαν σύμφωνα με την Εισαγγελία να σκοτώσουν τον διαιτητή Τζήλο, έχουν μια συμπάθεια και συνεχή επικοινωνία με τους ανθρώπους του Μαρινάκη. Ο ίδιος ο πιο στενός συνεργάτης του Μαρινάκη ο οποίος είναι υπόδικος για το Noor 1 , επικοινωνεί με τα άγνωστα «πακιστανικά τηλέφωνα» αυτών που χτύπησαν τον Τζήλο. Το ίδιο κάνει ο φρουρός του τον οποίο με τη σειρά του συναντάμε σε ένα άλλο έγκλημα, της απαγωγής με απειλή όπλου του δημοσιογράφου Πάρη Κουρτζίδη. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Ολυμπιακού, μιλά επίσης με τους δράστες της απόπειρας κατά του Τζήλου στα τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επιχείρηση. Όλα αυτά δεν είναι ανακαλύψεις δικές μας αλλά των ανακριτικών αρχών. Δημιουργείται λοιπόν η εικόνα πως γύρω γύρω υπάρχει το έγκλημα και στη μέση ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος παλεύει με τη συνωμοσία των συμπτώσεων. Αν ο ίδιος σχετίζεται με το έγκλημα, αυτό θα το δείξει η πορεία, αλλά αυτή τη στιγμή ως δημόσιο πρόσωπο και όχι ως αρχηγός χουλιγκάνων, οφείλει να απαντήσει για τις σχέσεις του με όλο αυτό τον εσμό.

Η Κόζα Νόστρα που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά τα εγκλήματα δεν μας φοβίζει και γι’ αυτό άλλωστε είμαστε οι μόνοι που δημοσιεύουμε όσα οι άλλοι αποσιωπούν. Δεν μας φοβίζει ούτε η Κόζα Μόστρα των επιθέσεων που αναλαμβάνουν να κάνουν υπάλληλοι και υπαλληλίσκοι καθώς και αγγελιοφόροι κακών επερχόμενων. Τις απειλές εναντίον του Τζήλου είχαν αναλάβει να μεταφέρουν δημόσια δύο «παρουσιαστές» του Ολυμπιακού-Μαρινάκη που προμήνυαν ότι θα του συμβούν «τροχαία ατυχήματα». Τις απειλές εναντίον μας μεταφέρει (οποία τιμή) ο ίδιος. Δεν φοβόμαστε τον κύριο Μαρινάκη, όπως δεν φοβηθήκαμε πολλούς άλλους. Το σύστημα βαγγελομητσοτάκη έχει προαναγγείλει αρκετές φορές την καταστροφή μας, αλλά καταλήγει να κλαψουρίζει για στοχοποίηση και επιθέσεις προσπαθώντας να ενοχοποιήσει στα μάτια της κοινής γνώμης τη δημοσιογραφία και την αποκάλυψη. Ο κύριος Μαρινάκης έχει τόσα Μέσα να απαντήσει για την ουσία όσων γράφονται γι αυτόν, γιατί επιλέγει χαρακτηρισμούς και απειλές; Γιατί εμφανίζεται τόσο εκνευρισμένος και αδύναμος όταν απομακρύνεται από την οποιαδήποτε προστασία του;

Δυστυχώς γι’ αυτόν δεν είμαστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ για να καθαρίσει τα πράγματα με μία χορηγία. Φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα να καταφύγει στη Δικαιοσύνη, η οποία ως τώρα δεν φαίνεται να του είναι καθόλου συμπαθής. Αλλά έχουμε δύο απορίες. Θα αναζητήσει πρώτα «δικό του εισαγγελέα» όπως έλεγε στο τηλέφωνο με τον δικηγόρο του; Και θα καταφύγει στην Εισαγγελία της Αθήνας ή θα επιλέξει και πάλι μήνυση και αγωγή να κατατεθούν στην Εισαγγελία Πειραιά την οποία για κάποιο λόγο φαίνεται να προτιμά; Οι παρέες του κυρίου Μαρινάκη, αλλά και η σχέση που του αποδίδει η Δικαιοσύνη με εγκλήματα, μας αναγκάζουν να δηλώσουμε δημόσια πως οτιδήποτε συμβεί στον εκδότη ή τους δημοσιογράφους του Documento, θεωρούμε αυτόν και μόνο αυτόν υπεύθυνο

ΥΓ. Με τόσα λεφτά που δίνει ο Μαρινάκης σε γραφιάδες για να του κάνουν τη δουλειά καλό θα ήταν να βρει και κάποιον να γράφει σε καλύτερα ελληνικά και όχι στη μορφή που ο ίδιος κατανοε

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here