Μόνο για μια εβδομάδα πρέπει να χρησιμοποιείται το σφουγγαράκι της κουζίνας -όσα πλένονται…ειναι πιο επικίνδυνα από τα άλλα

Γερμανοί ερευνητές διαπιστωσαν αφ΄ενός ότι μετά από μια εβδομάδα τα σφουγγαράκια της κουζίνας φέρουν πλέον μεγάλο μικροβιακό φορτίο, αφ΄ετέρου ότι όσα πένουμε για να τα καθαρίσουμε… τελικά φέρουν πιο ισχυρά μικροβια από όσα αφήνουμε στη «μοίρα» τους άπλυτα.

Οι ειδικοι συνιστούν να πετάμε το σφουγγαράκι πάνω στην βδομάδα, ειδικά αν στο σπίτι έχουμε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς ή γενικά ευπαθή άτομα.

Τονιζουν δε ότι με το βράσιμο δεν μπορούμε να τα αποστειρώσουμε, γιατί με αυτό ναι μεν εξαλείφουμε τα μέτρια μικροβια, αλλά έτσι… κάνουμε τόπο για να αναπτυχθέντα ισχυρότερα.

Η έρυενα δημοσιεύεται στο περιοδικό Scientific Reports και αναφέρει στοιχεία από ανάλυση σε 14 χρησιμοποιήμενα σφουγγαράκια.

Το πρόβλημα ειναι ότι τα σφουγγαράκια είτε «φυσικά» είτε «πλαστικοποιημένα» παραμένουν στη βασική τους  λειτουργία  σπόγγοι και έτσι απορροφούν τα πάντα -των μικροβίων περιλαμβανομένων.

Το μικροσκόπιο αποκάλυψε ότι κάθε κυβικό εκατοστό τους μπορεί να φιλοξενεί πάνω από 50 δισεκκατομμύρια μικροβια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here