Mητέρα δύο παιδιών η άτυχη λογίστρια-Πιθανόν λάθος του οξυγονοκολλητή η αιτία;

Δύο κοριτσάκια του δημοτικού άφησε πίσω της η άτυχη λογίστρια, ηλικίας 38 ετών, που έχασε τη ζωή της στη σημερινή έκρηξη στο υπόγειο του Έβερεστ, στην πλατεία Βικτωρίας

Διπλά άτυχη η γυναίκα, αφού πήγαινε στο Έβερεστ κατά αραιά διαστήματα για να ενημερώνει τα βιβλία της επιχείρησης και το ήθελε η μοίρα μια από τις αραιές επισκέψεις της να συμπέσει με τη μοιραία οξυγονοκόλληση.

Ο σύζυγός της δουλεύει επίσης στα Έβερεστ, σε άλλο κατάστημα.

Αν και επισημη ανακοίνωση για τα αίτια δεν υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες αυτή μπορεί να οφειλόταν σε λαθος του ψυκτικού που έκανε οξυγονοκόλληση και  έκοψε λάθος καλώδιο προκαλώντας διαρροή  εύφλεκτου αερίου. Μάλιστα αναφέρεται (χωρίς όμως να έχουμε διασταυρώσει την πληροφορία) ότι μόλις έκανε το λάθος όρμησε στις σκάλες να ανεβεί στο ισόγειο φωνάζοντας στους υπαλλήλους να βγουν αμέσως έξω επειδή κατάλαβε ότι θα σημειωνόταν έκρηξη. Η λογίστρια είτε δεν άκουσε είτε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Το  «γραφείο» της ήταν στο υπόγειο και από το χώρο εργασιών όπου έγινε η έκρηξη την προστάτευε μόνο μια μεσοτοιχία από νοβοπάν, οπότε δυστυχώς τραυματίστηκε θανάσιμα.

Εκτός από την 38χρονη νεκρή Βασιλική Παραστατίδου, υπάρχουν ακόμη πέντε τραυματίες που έχουν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ σε Γενικό Κρατικό και 401, οι περισσότεροι με αναπνευστικά προβλήματα. Και οι πέντε νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ενας απο αυτούς (μάλλον ο 40χρονος ψυκτικός) έχει εγκαύματα στο πρόσωπο και κάκωση στον τένοντα και είναι πιο σοβαρά από τους άλλους.

Οι τραυματίες είναι  τρεις άνδρες (38,40 και 49 ετών) και δύο γυναίκες (19 και 52 ετών).

Αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για πιθανή αιτία τη διαρροή φυσικού αερίου ή υγραερίου, είχαν διαψευσθεί  εξαρχής από την εταιρεία που δήλωσε ότι  είχε διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου  και έχει αφαιρεθεί και το ρολόι, οι δε υπεύθυνοι του καταστήματος είχαν δηλώσει ότι στο υπόγειο δεν υπήρχαν ούτε φιάλες υγραερίου.

Επειδή ζημίες προκλήθηκαν σε συνολικά τρία καταστήματα εξεταζόταν  το ενδεχόμενο να υπήρξε διαρροή από γειτονικούς αγωγούς (όχι του Έβερεστ) και να είχε διαχυθεί το αέριο και να είχε συσσωρευθεί στο υπόγειο και γι αυτό δεν είχε αποκλεισθεί ως αίτιο ούτε το υγραέριο ούτε το φυσικό αέριο. Επίσης η πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής ήταν δύσκολη καθώς το υπόγειο κυριολεκτικά είχε ισοπεδωθεί  και έπρεπε να βγουν έξω πολλά μπάζα προκειμένου οι εμπειρογνώμονες να καταλήξουν σε συμπέρασμα για τα αίτια. Ακόμη πάντως επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια δεν υπάρχει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

«Με βαθιά οδύνη στην εταιρία Everfood A.E., διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος everest στην πλατεία Βικτωρίας, βιώνουμε την απώλεια συναδέλφου, μετά από έκρηξη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών.

»Το τραγικό θύμα, η Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας.

»Η διοίκηση της εταιρίας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της.

»Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν.

»Η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή του θλιβερού συμβάντος έχει προσφέρει στην πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες και αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή και δηλώνει ότι θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος» αναφέρει  η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Ερευνηα για τα μέτρα ασφαλείας

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της εργαζόμενης που έχασε τη ζωή της, και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στα άλλα θύματα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, από την έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά να ερευνηθεί εάν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας.

«Θα πρέπει να δοθούν άμεσα  απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος και να διερευνηθεί το εάν και κατά πόσον τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Όλα τα αρμόδια όργανα, πρέπει να παρέμβουν άμεσα ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου αναλογούν, όπως και να εντατικοποιηθούν οι τεχνικοί έλεγχοι για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας¨, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here