Κόρμπιν: Υπέρ παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ- Ναι σε μια κοινωνική Ευρώπη, με περισσότερη δημοκρατία

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρμι Κόμρμιν ξεκαθάρισε ότι το Εργατικό Κόμμα παίρνει ευθέως θέση υπέρ της παραμονής της Μ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα της, τόνισε ο ηγέτης του, Τζέρεμι Κόρμπιν, ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος. Ταυτόχρονα ζητεί να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης.

«Το κόμμα μας έχει δεσμευθεί στην παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε., διότι πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο πλαίσιο για το εμπόριο και τη συνεργασία με την Ευρώπη και είναι προς το συμφέρον το βρετανικού λαού», ανέφερε ο ηγέτης των Εργατικών, σύμφωνα με αντίγραφο της ομιλίας του, το οποίο διένειμε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Αλλά θέλουμε επίσης να δούμε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη – εκδημοκρατισμό, ισχυρότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας να τίθενται στο επίκεντρο της οικονομικής πολιτικής, τον τερματισμό των πιέσεων για αποκρατικοποιήσεις και απορρύθμιση δημόσιων υπηρεσιών», συνέχισε.

«Και θα υποστηρίξουμε ότι χρειάζεται μια αληθινή κοινωνική Ευρώπη κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το επικείμενο δημοψήφισμα», πρόσθεσε ο ηγέτης των Εργατικών.

Η δήλωσή του καταγράφηκε μερικές ημέρες μετά την εκτίμηση διαφωνούντα βουλευτή των Εργατικών, ο οποίος είχε πει ότι, αντιθέτως, το κόμμα θα μπορούσε να ταχθεί υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε..

Ευρωσκεπτικιστής και μέλος της αριστερής πτέρυγας των Εργατικών, ο κ. Κόρμπιν είχε ψηφίσει «όχι» στην Ευρώπη στο δημοψήφισμα του 1975. Μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του κόμματος, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. ενόψει του δημοψηφίσματος για το ζήτημα. Κατόπιν, ξεκαθάρισε ότι οι Εργατικοί τάσσονται υπέρ της παραμονής.

Ο βουλευτής Γκρέιαμ Στρίνγκερ, συμπρόεδρος της εκστρατείας Labour Leave, είπε στα τέλη Ιανουαρίου ότι η νέα θέση του κ. Κόρμπιν έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις του μέχρι σήμερα και ότι θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη πριν από το δημοψήφισμα.

 

Ο κ. Στρίνγκερ είχε υπενθυμίσει στις δηλώσεις του ότι τόσο ο κ. Κόρμπιν, όσο και ο σκιώδης υπουργός Οικονομίας των Εργατικών, Τζον Μακντόνελ, τάσσονται σταθερά σε όλες τις σχετικές ψηφοφορίες στη Βουλή των Κοινοτήτων εναντίον της στενότερης ενσωμάτωσης στην Ε.Ε. τα 30 χρόνια που εκλέγονται μέλη του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here